avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Vector fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Vector fiscal

Buna ziua

Ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea problema?O firma infiintata in ianuarie 2013 ca si platitoare impozit profit....avea obligativitatea ca din februarie sa treaca la micro si sa schimbe vectorul fiscal?Mnetionez ca firma nu realizeza venituri din consultanta iar capitalul social nu este detinut de stat...
Imi puteti da si o baza legala va rog?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 15:31, 24 Iulie 2013
Inteleg ca in cazul meu firma infiintata in ianuarie 2013 ca platitoare impozit profit...NU aveam obligativitatea de a trece la micro cf art


Norme metodologice.
ART. 112^2.
5. Persoanele juridice române pentru care perioada de inactivitate temporară/nedesfăşurare a activităţii încetează în cursul anului aplică sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, pentru anul respectiv, începând cu trimestrul în care încetează perioada de inactivitate temporară/nedesfăşurare a activităţii.
Persoanele juridice române nou-înfiinţate în perioada 1 ianuarie - 31 ianuarie 2013 inclusiv, care nu au optat până la data de 31 ianuarie 2013 să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, nu sunt obligate potrivit prevederilor legale în vigoare începând cu data de 1 februarie 2013 să aplice acest sistem de impunere pentru anul 2013. Aceste persoane juridice urmează să verifice condiţiile prevăzute de art. 112^1 din Codul fiscal, la data de 31 decembrie 2013, în vederea încadrării în categoria contribuabililor plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, pentru anul fiscal 2014.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
irinuka2005, utilizator
Buna ziua,

Asa cum bine ati sesizat, in cazul in care societatea a fost infiintata in ianuarie 2013 si pana la 31.01.2013 nu a optat pentru aplicarea sistemului de impozitare in discutie, nu avea obligatia sa aplice incepand cu 01.02.2013 acest sistem.
Baza legala este tocmai textul normelor de aplicare ale art.112^2 pe care l-ati citat.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma suspendata-impozit venit Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Nu imi este clar la firmele cu activitate suspendata-incepand cu 01.02.2013 trec la impozit venit 3%? (vezi toată discuția)
Societate suspendata Coman M Marius Catalin-Expert Contabil Coman M Marius Catalin-Expert Contabil Buna ziua, Am o societate care a avut activitatea suspendata in perioada iulie 2010-iulie 2013. In luna iulie 2013 nu a mers la ONRC sa activeze societatea si ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la impozitul pe venitul microintreprinderilor la impozitul pe profit Sisa Sisa Buna seara, Nelamurirea mea este legata de calculul impozitului pe profit. Este vorba de o firma care a fost platitoare de impozit pe profit iar de la ... (vezi toată discuția)