avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare sume restante la întreținere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare sume restante la întreținere

Buna seara.
am o mare rugaminte: mă poate ajuta cineva cu un model de plângere civilă pentru cazul in care un locatari a vândut apartamentul si nu si-a achitat restantele la întreținere?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: martady , utilizator 23:48, 26 Iulie 2013
Sunteti membru in comitet?
Discutati cu ceilalti proprietarii si convocati o adunare generala cu un singur punct la ordinea de zi: alegerea organelor de conducere ale asociatiei.
Alegeti alt presedinte si mentineti in comitet pe cei care va puteti baza. Alegeti o comisie de cenzori. Apoi aceasta echipa nou, cu alt presedinte, sa vada toate documentele si sa actioneze cat mai repede in instanta pentru restante si plangere penala daca o sa constatati delapidare, furt, falsificarea documentelor... Apelati pentru aceasta la un avocat caruia sa-i puneti la dispozitie constatarile comisiei de cenzori.
Buna seara
Având in vedere agitatia mea, am fost numita cenzor (singura), am programat in prima faza o întâlnire la un mediator, dar am sa-i impun dlui președinte sa imputerniceasca pe altcineva sa-l reprezinte la mediere (având in vedere prietenia dintre el si fostul locatari) mă tem ca nu va susține cauza asociații. Credeți ca se poate asta? Imputernicirea trebuie făcută prin notar?
Va multumesc
Poate, numai sa vrea!
Intrebati mediatorul daca trebuie imputernicire notariala. Daca da, s-ar complica si mai mult lucrurile, daca s-o sti si cu musca pe caciula...
Nu. Nu trebuie imputernicire notariala. Presedintele poate imputernici orice membru al comitetului, cenzorul, o alta persoana din asociatie..., sa stea fata in fata cu cel chemat la mediere, sa negocieze, sa incheie cu acesta o intelegere parafata de mediator.
Multumesc mult , in funcție de evenimente am sa apelez la ajutorul Dvs.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Recuperare sume lipsa de la administratorul de bloc martady martady Buna ziua, Va rog sa mă ajutati cu câteva informații: Anul trecut in Septembrie s-a constatat ca adm. de bloc are o lipsa in gestiune de 9000 de RON, ... (vezi toată discuția)
Temei legal ptr. solicitare locatar informatii penalizari si restante de la radet si apa nova zawitzky zawitzky Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil cu 34 apartamente care din 2008 nu are nici asociatie de locatari nici de proprietari, neexistand comitet si presedinte. ... (vezi toată discuția)
Transfer datorie de la un apartament la alt apartament avand acelasi proprietar teodora2 teodora2 Buna seara, este posibil ca restanele pe care un proprietar le are pentru un apartament sa fie transferate altui apartament apartinand aceluiasi proprietar in ... (vezi toată discuția)