avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere teren intravilan

Detin un teren intravilan cu deschidere directa la strada 25m, dintre care 3m sunt drum de servitute. Adancimea terenului este de 100m. Daca excludem cei 3m drum, raman 22m. Drumul de servitute se afla in partea dreapta, cum te uiti spre teren. Cineva vrea sa cumpere din deschiderea de 22m, o bucata de teren cu deschiderea de 11m, pe partea din stanga, deci sa nu fie alipit de drumul de servitute, iar ca adancime, 100m, deci pana in capat. Eu as ramane ca urmare cu un teren cu deschiderea totala de 14m, din care 3m drum de servitute, adancime 100m. Am doua nelamuriri. Unu: pot cere parcelarea in felul acesta? Adica doua parcele, nu mai multe. Si doi: mai pot vinde in viitor terenul cu care raman? Pt ca deschiderea pe care se va putea construi va fi de 11m, nu? Se ia in vreun fel in considerare drumul? Stiu ca minimum de deschidere ar fi 12m. Ma gandeam ca voi putea parcela acea bucata de teren de 11m x 100m, dar deschiderea de 11m ar deveni adancime, nu e prea mica si ca adancime? As putea profita in vreun fel de drumul de servitute?

Alte discuții în legătură

Limite constructie casa laurentiuu laurentiuu Un teren intravilan in oras are deschiderea la strada de 17 m(latime) si lungimea (adâncimea) de 100m. Daca se doreste cumpararea a doar 500-600 mp dar la ... (vezi toată discuția)
Proces iesire din indiviziune Jenys Jenys Buna ziua As dori un răspuns concret de la un avocat profesionist pentru următoarea situaţie. Tatal meu si sora lui au o mostenire de la părinţi, mai ... (vezi toată discuția)
Cum pot construi pe teren de 11 m deschidere Catalin185 Catalin185 Buna ziua. Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o ... (vezi toată discuția)