avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cum pot construi pe teren de 11 m deschidere
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cum pot construi pe teren de 11 m deschidere

Buna ziua.

Intentionez sa achizitionez un teren cu deschiderea de 11 m, pentru a construi o casa, dar din cate am inteles as fi limitat de lege la o deschidere de minim 12 m pentru o casa care sa nu fie lipita la calcan cu cea a vecinului.
Imi puteti spune daca este asa, cat este limita minima fata de proprietatea invecinata, daca pot apela la vreun artificiu legal?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antonella Florescu , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:34, 24 Iunie 2014
Regulament general de urbanism din 27/06/1996

Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenuluişi ale construcţiilor
ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii:
a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Mai pe intelesul d-voastra:
Deschiderea minima obligatorie, sub care nu se prea obtin autorizatii de construire este de 8 m.Daca ai 8 m deschidere, ca sa construiesti, este obligatoriu sa ai calcan si in stanga si in dreapta proprietatii.Daca nu ai calcan in ambele parti, atunci deschiderea obligatorie este 10 m, cu conditia sa ai mancar un calcan ( in stanga sau in dreapta ).Daca nu ai nici un calcan, e obligatoriu ca terenul sa aibe mimim 12 m.
Cu 11m ati fi la limita.

P.S. Cereti proprietarului sa scoata un certificat de urbanism pentru constructie locuinta ( nu pentru vanzare teren sau mai stiu eu ce) acolo se vor regasi toate cerintele care trebuiesc indeplinite pentru a putea construi .
limita minima fata de vecin pentru amplasarea constructie este de 1.96m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie casa marius_tudora marius_tudora Buna ziua, Am si eu o dilema... tocmai ce am mostenit un teren in Ramnicu Valcea si sunt interesata sa stiu daca pot construi o casa pe acest teren. Are o ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
Teren deschidere 10 m - e permisa construirea? rmirela16 rmirela16 Se poate construi pe un teren cu deschidere 10m?Ce ar trebui sa ceara primaria, PUD sau PUZ? (vezi toată discuția)