avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua CIM cu 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua CIM cu 8 ore

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma informati daca putem sa incheiem un CIM cu opt ore unui salariat care lucreaza si ca profesor tot opt ore.
Stiam ca orice persoana poate avea 2 CIM cu cate opt ore doar ca nu stiu daca si pentru bugetari e valabil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 25 Iulie 2013
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Prevederile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in baza unui singur contract individual de munca . In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

3. In speta, puteti incheia un astfel de c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua c.i.m.-uri ? Adi Lungu Adi Lungu Buna seara. Poate un salariat sa aiba doua C.I.M.-uri a cate opt ore/zi ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Un nou contract de munca dobrealina23 dobrealina23 Sunt angajata cu contract de munca pentru 6 ore/zi, zilnic. Pot sa ma mai angajez cu contract de munca la o alta firma cu 4 ore/zi, zilnic? Este legal sau nu? ... (vezi toată discuția)
Programul legal de munca vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am carte de munca program 8 ore, ma pot angaja legal la un al doilea job 4 ore? care este numarul maxim de ore pe care le poate lucra un ... (vezi toată discuția)