avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trecere prin loc nepermis soldat cu accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trecere prin loc nepermis soldat cu accident

am surprins si accidentat un pieton care sa angajat in tranversarea strazii prin loc nepermis pietonu este de 3 zile in coma cica de gradul 4 (nu cunosc)precizez ca am fost testat cu aparatu alcooltest o,oo masina la expertiza a iesit f bine doar ca politistii au masurat 38 m de frana mi sa eliberat dovada cu drept de circulatie si drept de prelungire pana la finalizarea cazului va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: onofrei constantin , utilizator 01:18, 16 Martie 2009
gradul 4 am impresia ca este ultimul pas spre vesnicie.
faptul ca ati provocat un asemea accident va va duce clar spre un dosar penal cu condamnare-dar fara executar a pedepsei.
dvs trebuie sa va angajati neaparat un avocat, pentru a va disculpa cu faptul ca pietonul a traversat printr-un loc nepermis.
se prea poate ca familia victimei sa va ceara daune morale.
trebuie sa aveti grija cum actionati.

av.m.vasilescu
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat
In cazul dumneavoastra in primul rand, vinovat de producerea accidentului se face pietonul care a traversat prin loc nepermis. Nu a respectat dispozitiile prevazute de 166 alin 1 din regulamentul de aplicare a codului rutier:

Art. 167 (1) Se interzice pietonilor şi persoanelor asimilate acestora:
a) să se angajeze în traversarea drumului public atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore;
b) să traverseze partea carosabilă prin faţa sau prin spatele vehiculului oprit în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, cu excepţia cazurilor în care există treceri pentru pietoni, semnalizate corespunzător;
c) să prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare;
d) să traverseze drumul public prin alte locuri decât cele permise;
e) să ocupe partea carosabilă în scopul împiedicării circulaţiei;
f) să traverseze calea ferată atunci când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori când semnalul luminos sau acustic interzice trecerea;
g) să circule pe pistele pentru biciclete, amenajate şi semnalizate corespunzător.


Nu-mi dau seama daca dumneavoastra aveati viteza, tinand cont de urmele de franare. Daca se dovedeste ca circulati cu viteza peste limita legala o sa se vorbeasca despre o cupla comuna.
Oricum, in primul rand este vina pietonului.
Eu sper sa se faca bine si sa nu fie nici un fel de probleme.
Dumneavoastra vi se va prelungi dovada pana la un verdict al procurorului sau a instantei de judecata
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
multumesc mult mi'ati fost de mare ajuto SARUT MANA:worthy:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut accident corina_bibi corina_bibi Buna Ziua! incercand sa intru in parcare cu spatele printre masinile din parcare mi-a sarit o persoana care dorea sa tranverseze printr-un loc nepermis si pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru trecerea prin loc nepermis florentinapodasca florentinapodasca Buna ziua, As dori sa stiu, va rog, daca se mai dau avertismente ptr. trecerea prin loc nepermis pentru ca eu am primit direct amenda si nu mi s-a parut ... (vezi toată discuția)