avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita in UE
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita in UE

Buna ziua,
daca in cazul unei executari silite(credit ipotecar) as pleca in alta tara membra UE si as lucra cu acte in regula pot fii gasit si sa imi puna poprire?
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
FFLORIN1976, utilizator
cyan a scris:

Debitorul a facut un credit ipotecar prin urmare banca are de unde sa isi recupereze creditul. Iar in cazul decesului unui debitor fiti convinsa ca orice banca nu acorda credite neluand in considerare si acest aspect, uneori obligand debitorul sa isi faca asigurare de viata. Banca nu pierde niciodata!


Pe mine banca nu m-a obligat sa-mi fac asigurare de viata . Daca nu mai platesc creditul ipotecar , dupa moartea mea fiul meu nu va accepta mostenirea datoriilor( nu am absolut nimic , nici o proprietate, masina , etc) . Nu inteleg cum sunteti asa sigur ca bancile nu pierd niciodata ? In cazul meu vreti sa spuneti ca imi vor forta fiul / familia / vecinii sa plateasca ???
Nu am auzit ca vreo banca sa dea credite din "bunavointa".
Creditarea, ca orice afacere, este o activitate cu riscuri.
Este problema bancii cum isi gestioneaza activitatea de creditare si de recuperare.
Ce este destul de sigur este ca orice banca se asigura ca isi va recupera mai devreme sau mai tarziu creditul acordat. De asemenea nu am citit pe nicaieri despre vreo banca care sa fi renuntat la recuperarea creditelor acordate.
Este aceeasi situatie ca si in cazul societatilor de asigurare.
Toti se plang ca sunt pe pierderi dar nicio societate bancara sau de asigurari nu isi inchide portile pentru ca ar avea pierderi prea mari!

@Andra24, poate nu ma prea pricep eu la credite, dar din cate cunosc un credit ipotecar presupune un credit acordat ptr achizitionarea unui imobil sau teren.
Daca fiul renunta la mostenire, terenul sau imobilul va intra in proprietatea bancii deoarece banca are un drept asupra achizitiei respective pana la achitarea integrala a creditului, prin urmare banca nu pierde, la acest aspect am facut referire.
Imobilul sau terenul nu vor ramane copilului daca nu achitati sau nu achita creditul respectiv.
Vecinii nu au nicio treaba cu creditul dvs., doar in masura in care nu i-ati pus cumva giranti.
Interpretati eronat ca nu aveti nicio proprietate pe care sa vi-o execute banca, "proprietatea" este de fapt bunul achizitionat cu creditul ipotecar.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
cyan, moderator
In mod evident, orice activitate comerciala presupune riscuri.
Bancile stiu asta si si le asuma.
Ca incearca sa faca profit nu pot fi blamate, este normal.
Va inselati din nou cand spuneti ca nicio banca " nu a inchis portile " . Banca Albina, Bancorex, Banca Romana de Scont, Banca Turco-Romana sunt cateva dintre exemple.
Multe banci sterg mii de credite anual din evidente. Unele sunt cesionate, altele pur si simplu sterse din evidente.
Faptul ca nu stiti dvs. nu inseamna ca nu este si adevarat.

Va inselati si cu privire la dreptul de proprietate asupra imobilului ipotecat. Dreptul apartine clientului bancii, nu bancii. Banca are doar un drept de garantie, de a executa imobilul, in mana oricui s-ar afla.

Sunt sigur ca dna se referea la faptul ca banca va executa silit apartamentul, iar ceea ce va ramane nestins din creanta nu va ramana mostenitorilor, ptr ca nu vor exista mostenitor, fiul urmand sa nu accepte mostenirea.
Oricum, daca nu raman bunuri nici nu se dezbate mostenirea, cu toate ca exista debite, pentru ca notarul va inchide succesiunea ca lipsita de obiect.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Domnule Cyan , atat eu cat si initiatorul topicului vorbim despre cu totul altceva . Dvs intelegeti gresit . Bunul ipotecat va ramane bancii asta este clar ! Noi vorbim despre diferenta care ramane de plata ! Imi executa imobilul si ramane o diferenta de 40-50 mii euro , nu mai am bunuri , mor , fiul meu nu are ce mosteni decat datorii pe care clar nu le accepta , acum va intreb - de unde recupereaza banca acei 50 mii euro ?
Intrebarea nu se pune de unde isi va mai recupera banca restul de bani ci ce ati castigat dvs. sau copilul dvs. din accesarea creditului.
Daca ati luat un credit numai cu gandul sa nu il mai platiti sau sa nu il mai plateasca altcineva dupa dvs. atunci are dreptate @Jocandi Causa cand a facut referire la motivele pentru care in Romania creditele sunt scumpe.
Este clar ca pana la urma banca va sterge din portofoliu creditul respectiv urmand ca pe viitor probabil sa fie mai atenta la selectarea clientilor solcitand eventuale garantii suplimentare.
@Jocandi Causa, aveti dreptate, m-am precipitat in aprecieri, m-am inselat cand am afirmat ca nicio banca nu si-a inchis portile din cauza pierderilor. Cat despre Bancorex este de notorietate ca aceasta a fost "prabusita" politic.

Alte discuții în legătură

Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie radupe radupe Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit. Banca,cum era de asteptat,a ... (vezi toată discuția)
E posibila executarea altor bunuri decat imobilul ipotecat? ancristida ancristida Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Daca cineva nu-si plateste creditul ipotecar si intra in executare silita, se executa doar imobilul ... (vezi toată discuția)