avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua! Sunt divortata de cativa ani,iar fetita mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. S-a stabilit un program de vizitare minora in fiecare sambata intre orele 10.30 - 20.30 cu luare de la domiciliul minorei(al meu),fiind specificat in hotararea de divort ca are dreptul de o o lua si a sta cu ea doar la domiciliul unui frate de al tatalui,asta a fost doar pt divort. Pana acum nu a luat niciodata fetita,pt ca avea alte lucruri mai "importante" de facut si a vizitat-o doar de cateva ori,iar pensia alimentara o plateste o data le vreo 3 luni. Problema este ca acum a luat pt prima data fetita si nici macar nu a luat legatura cu fratele sau pt asta,cumnata sa nici nu vrea sa auda sa-si strice toate week-end-urile pt el si a dus-o in cu totul alta parte - adica acasa la mama lui,care nici nu a vrut sa auda vre-o data de fetita si unde aceasta nu are ce vedea decat bautura,fum de tigara si o nepoata de-a lui care a lasat scoala pt ca a ramas insarcinata - mediu deloc adecvat pt un copil de 7 ani. Cum pot scimba programul de vizitare minora - oriunde si oricand,dar in prezenta mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:28, 7 Septembrie 2013
Pensia alimentara pt un copil este 25% din venitul net realizat .La venitul minim pe economie actual pensia este mai mult de 100 ron . Puteti cere recalcularea pensiei in instanta in procent si nu in suma fixa si sa i se retina direct din salariu daca are loc de munca!.....Si fostul sot lucreaza la negru , iar in instanta i s-a dat o mustrare ca nu a dat pensia de 2 ani plus 2 ani de proces penal.Are masina , casa ( pe sotie), dar cica il intretine sotia! Sa faca bine sa ii plateasca sotia si lui obligatiile ca doar stia de ele cand erau amanti....De ce nu se da o lege in care statul sa dea pensia de intretinere la venitul minim pe economie pt copii ai caror parinti nu vor sa isi indeplineasca obligatiile si apoi sa o obtina de la cei care ar trebui sa o presteze,,,,prin munca in folosul comunitatii! As vrea sa il vad pe fostul sot ( fost director) cum aduna hartii sau curata stalpii de afise alaturi de [editat] alti asistati sociali!
Fetita nu trebuie sa mearga cu tatal daca nu doreste acest lucru...mergeti cu ea la autoritatea tutelara si vedeti ce puteti rezolva acolo !
[editat]
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
doamnei care a lansat topicul ii transmit sa nu uite de puterea exemplului si sa nu subestimze capacitatea de judecata logica a propriului copil. Cred ca teama dansei este ca mediul dezordonat si lipsit de restrictii in care fostul sot isi duce fetita, sa nu devina o atractie pentru aceasta si sa ajunga sa prefere acel mediu, celui strict impus de dansa. Doamna, stati de vorba cu fetita zilnic despre acest subiect, explicati-i de ce este bine sa respecti regulilie si care sunt efectele negative daca nu faci acest lucru. Va intelege punctul dumneavoastra de vedere si, culmea, isi va insusi judecata dumneavoastra crezand ca este a ei. Nu vorbiti niciodata de rau despre tatal ei sau rudele acestuia, pentru ca ea se va retrage in sine si nu va mai vorbi deschis despre ceea ce se intampla atunci cand merge la ei si, astfel, dvs nu veti mai putea combate aspectele negative.
Bafta va doresc tuturor parintilor (mame sau tati) care luptati pentru copiii vostri! =D>
gi-jane2, moderator
:offtopic:
rog pe cei ce posteaza sa raspunda la subiect, multumesc.
si care sunt in opinia dvs. aceste demersuri?

"Problema se pune astfel: copila se simte bine in acel mediu? Daca raspunsul e da, nu aveti pentru ce sa va faceti griji, pentru copil e bine sa cunoasca si familia tatalui.
Daca insa fetita simte disconfort, ea insasi va riposta cand parintele sau vine sa o ia si va refuza plecarea. Atunci e momentul sa faceti demersuri pentru protejarea fetitei."

Care sunt in opinia dvs. aceste demersuri?
Eu machinui de 2,5 ani sa le gasesc si va spun ca nimeni nu face nimic concret.

gi-jane2, moderator
kyrakyra_65 a scris:

Pensia alimentara pt un copil este 25% din venitul net realizat .La venitul minim pe economie actual pensia este mai mult de 100 ron .
[editat]

apropo' de aceasta chestiune - in hotararea mea judecatoreasca scrie 25 % din venitul net realizat - am cautat pe google daca in lege este stipulata expres aceasta mentiune cu 25% din salariul minim pe economie in cazul lipsei venitului net si ... nu am gasit nimic. Imi poate spune cineva un numar de lege in care gasesc mentiunea respectiva?

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Despre incredintare si pensie GILBERTINAS GILBERTINAS buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic am fost casatorit am divortat de curand fosta sotie a parasit domiciliul conjugal pt a treia ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)