avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare succesiune

buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind dacedata ) aceasta sora vitrega are vreun drept sau sotia supravietuitoare mosteneste totul ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 13:29, 29 Iulie 2013
tatal decedatului traieste?Daca nu traieste tatal decedatului atunci ea vine la mostenire impreuna cu sotia supravietuitoare.
Dacă defunctul era căsătorit şi nu avea descendenţi sau părinţi în viaţă la data decesului, dar avea fraţi:

soţul supravieţuitor moşteneşte 1/2 din succesiune;
fraţii au dreptul să moştenească cealaltă cotă de 1/2, împărţită egal între ei.

Dacă un frate a murit înaintea defunctului, cota sa este moştenită de către copiii lui, aflaţi în viaţă la data decesului defunctului. Dacă există şi fraţi vitregi, cota de 1/2 se moşteneşte pe linii: 1/2 din aceasta (1/4 din moştenire) se împarte pe linia paternă, între fraţii după tată şi fraţii buni şi 1/2 (1/4 din moştenire) pe linia maternă, între fraţii după mamă şi fraţii buni.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
piticut86, utilizator
tatal decedatului a murit si el . dar daca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei , sora vitrega ce cota ar mai avea ? decedatul nu are copiii nici parini .
va multumesc pt raspuns dar mai concret daca nu exista frati buni ,nici materni , decat eu singura sora dupa tata care este in procente cota mea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire c anca c anca Buna ziua .Sora mea a decedat si avea o garsoniera proprietate ,nu a fost casatorita nu a avut copii Eu sunt singurul frate in viata ,parintii nu traiesc ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire dupa sora vitrega ottilia2805 ottilia2805 Mama mea avea 5 ani cand i-a murit mama. Tatal, se recasatoreste si in urma casatoriei se nasc o sora si un frate. Sora, nu se casatoreste niciodata si nici nu ... (vezi toată discuția)