avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Hranirea cainilor comunitari este interzisa?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Hranirea cainilor comunitari este interzisa?

Imi poate spune cineva daca este interzisa si se pedepseste in vreun fel hranirea si ingrijirea cainilor comunitari, in municipiul Sibiu?

De asemenea, este interzis sa hranesc si sa ingrijesc un caine comunitar, castrat, care si-a facut adapost sub masina mea (si a altor masini de pe strada mea)? Nu au existat plangeri fata de acest caine sau fata de alti caini comunitari care mai apar pe strada mea. Cainele pe care il ingrijesc este bland, cuminte, docil, nefacand nici un fel de scandal.
Cel mai recent răspuns: cris2d2 , utilizator 11:13, 31 Iulie 2013
E posibil sa fie fericit acolo unde este.
Daca este asa poate ca prefera sa ramana in acel loc.

Eu zic sa va vedeti de treaba asa cum puteti.
Incercati sa nu va vada oamenii cand hraniti cainele si vedeti-va de treaba.

Caii latra...caravana trece...;)
Cainii nefiind cainii...evident...:)
Aseara, 30 iulie, a mai aparut un eveniment, produs de vecina de vis-a-vis care este "aliata" (prieteni foarte buni de familie) cu familia de langa noi, care ne-au atacat in seara zilei de 27 iulie. Veneam de la plimbare cu cei doi caini ai mei, impreuna cu cainele care sta sub masini si pe care doresc sa-l ingrijesc, ca protector de zona. De la vreo 20m am vazut-o pe vecina de vis-a-vis cum sta la povesti langa o masina parcata in fata casei lor, impreuna cu inca 2 persoane, care se pregateau sa plece. Ne-a vazut ca venim pe mijlocul strazii, indreptandu-ne spre poarta noastra, si s-a repezit spre cainele care sta pe strada sub masini, fara a arunca cu ceva spre el, dar rostind ceva de genul "mars de-aici....". Apoi, mi-a adresat cuvintele, fiind foarte nervoasa, "te rog sa nu mai vii cu cainii astia pe-aici, ca azi noapte n-am putut dormi, m-a latrat toata noaptea". I-am spus doar Buna seara, continuandu-mi drumul spre poarta. A continuat cu "nu ca buna seara, sa nu mai aduci caini pe-aici, ca nu pot dormi noaptea!". I-am mai spus doar atat: "Sa nu exageram, doamna, sa nu exageram".

In primul rand, NU acest caine a latrat-o toata noaptea, ci cainele vecinilor cu care suntem in conflict, ea legandu-se de cel de pe strada fiindca doar in acest mod se poate lega de noi. In al doilea rand, nu-mi poate impune sa nu mai trec cu cainii pe strada (s-o fi referit si la ai mei, la cei comunitari - era doar unul singur in acel moment), plus ca sunt si alti vecinii care merg la plimbare cu cateii lor si se intorc cu 2 femele comunitare, care stau prin zona. Acestea raman o vreme pe strada noastra, apoi se intorc in zona lor, pe alta strada. Deci nu suntem singura familie care faciliteaza aparitia cainilor comunitari pe strada noastra. Dar vecina cauta doar motiv sa se lege de noi, in prezenta unor martori (acele persoane cu care statea de vorba la masina).

Azi, 31 iulie, in jurul orei 8, am iesit la poarta sa matur trotuarul dupa furtuna de azi-noapte, si am vazut in capul strazii un vecin, mai batran, care fluiera dupa cainele care sta sub masini. Am observat cum ii pune pe trotuarul de vis-a-vis ceva jos, cred ca mancare. Cainele s-a apropiat, a mancat, vecinul vorbind frumos cu ea si mangaind-o. M-am dus la el si l-am intrebat daca i se pare un caine agresiv, daca face scandal pe strada. A spus ca nu, in nici un caz, nu are nici o problema cu el. Nu este singurul vecin care pur si simplu nu are nici o problema cu acest caine, marea majoritate acceptandu-l.

In perioada urmatoare, voi face o lista cu semnaturi, pe care o voi atasa cererii de "protector de zona", in care voi cere acordul vecinilor de pe strada ca acest caine (le voi arata si fotografia) sa fie ingrijit de mine, pe cheltuiala mea, pe strada, pana la solutionarea unei adoptii corespunzatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! in prezent exista vreo lege care sa-mi interzica ... mio.c mio.c Buna ziua ! In prezent exista vreo lege care sa-mi interzica sa hranesc cainii comunitari, au fost sterilizati si lasati liberi de unde i.au luat. Vecinii au o ... (vezi toată discuția)
Amenda daca esti prins ca hranesti cainii vagabonzi codulmuncii codulmuncii Pentru starpirea cainilo vagabonzi, maidanezilor, cainilor fara stapani etc. municipalitate a gasit si urmatoarea solutie: cetateanul care va fi prins de catre ... (vezi toată discuția)
Haita de maidanezi hranita de vecinii de pe strada elisavartic elisavartic Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Locuiesc pe o strada in constructie in comuna Berceni. Pe strada mea este o haita de 8 caini hranita de doua dintre ... (vezi toată discuția)