avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radar - numere murdare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radar - numere murdare

Am fost filmat cu aparatul radar din fata,si in miscare,depasind limita de viteza. In spatele meu mai mergea inca un autoturism cu aceeasi viteza. Dupa aprox 1 km,ne opreste un agent pe amandoi. Soferului sin spatele meu ii arata inregistrarea,mie nu...dandu-ma jos din masina am constatat ca numarul masinii,si nici marca nu sunt vizibile,fiind acoperite cu gheata murdara - lucru ce-mi zice si soferul care a vazut inregistrarea: pe caseta se vede masina da nu numarul de inmatriculare! ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: aditzag , utilizator 20:53, 5 Ianuarie 2011
Soferii pot primi amenzi consistente de pana la 180 de lei daca placutele cu numarul de inmatriculare nu pot fi citite din cauza mizeriei.

Potrivit Codului Rutier, cei care se află într-o astfel de situaţie pot primi între 2 şi 3 puncte amendă.

amenda o achit pt numere murdare,dar nu vreau sa-mi suspende permisul! exista vre-o posibilitate sa ma leg de faptul ca numerele nu sunt vizibile,si nu sunt eu cel filmat?
platesc amenda cu cea mai mare placere,dar vreau permisul :)
pai de ce v-au suspendat permisul ati depasit cu mult viteza maxim admisa sau aveti alte probleme....ideea sa va luati de nr si ca nu sunteti dmv pica sincer ca se fac expertize la film ..poze si se descopera se aduce imaginea soferului in aproape pe zooom si e ....intelegeti
am depasit cu 70km viteza admisa pe tronsonul respectiv de drum...mi-a zis un prieten ca este obligatoriu ca pe filmarea radar sa apara lizibil tot numarul masinii! ... deci?

si am si geamuri fumurii laterale fata,deci expertiza nu este chiar asa in picioare,dect prin parbriz se poate vedea clar. Dar,dupa cum spuneam,poilitistul nu a vrut sa-mi arate inregistrarea,deci nu stiu ce se vede.. :(
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
aditzag, utilizator
pai incearca si vezi ce iese.. daca ai PV verbal depune o contestatie in termen de 15 zile, daca nu asteapta sa iti fie comunicat, mergi apoi si iei un certificat de grefa (parca asa se cheama) cu care mergi la politie si iti ier permisul inapoi.. vezi si daca este intocmit corect pv... castigi macar timp si daca pierzi procesul te poti pregati pt o perioada sa fi pieton.

poate ai si un martor ceva.. poate faci in asa fel incat masina sa aiba si un semn mai aparte care nu apare in inregistrarea de la politie.. (de exemplu o antena de statie radio...sau altceva, intelegi)

Alte discuții în legătură

Am vizionat filmul radar klaci klaci Am cateva intrebari daca ma puteti ajuta,am vizionat filmul radar si pe film masina mea nu se vede din cauza unei curbe dar este specificat viteza de 105km/h ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Proces verbal radar cu date insuficiente ContSters207277 ContSters207277 Buna ziua ! Am fost amendat pt. depasirea vitezei in localitate, respectiv 65/70 km/h. agentul care a intocmit pv nu s-a legitimat, nu avea nici insigna cu nr. ... (vezi toată discuția)