avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poate fi amendata o persoana pentru viteza de un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poate fi amendata o persoana pentru viteza de un echipaj de politie aflat in deplasare?

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca aparatul de depistare a vitezei de circulatie-radarul poate fi amplasat intr-o masina de politie aflata in trafic. Este legal? Radarul nu trebuie amplasat intr-o masina stationata?Ar putea constitui acesta un motiv de contestare a amenzii in instanta?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 15:37, 15 Mai 2016
Viteza se poate stabili dacă se depășește masina de politie și fără radar.

Pentru radar doar staționat se poate dovedi legal.
Prin urmare persoana care a fost amendata ar avea sanse de anulare a procesului-verbal in instanta? Puteti sa imi spuneti unde este prevazut faptul ca radarul poate fi amplasat doar intr-o masina care stationeaza? Va rog mult...
Din păcate, radare mobile (sau fixe) sunt perfect legale atâta timp cât au certificate de omologare, au toate autorizaţiile şi verificările la zi.
Care sunt prevederile legale referitoare la amplasarea radarului?
??????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasarea radarelor mobile victor.tudor victor.tudor Buna seara Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande ... (vezi toată discuția)
Radarele fixe sunt in ilegalitate!!!!! Dan Paul Dan Paul Rdarele fixe sunt in ILEGALITATE,din cauza ca nu sunt omologate de BMRL(Biroul Roman de Metrologie Legala),doar cele de pe DN 1(Balotesti,Ciolpani,Puchenii ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intampinarea politiei gygy83 gygy83 Buna seara, Am contestat o amenda rutiera privind depasirea vitezei, mizand pe faptul ca nu mi-a fost prezentata nicio proba in momentul in care m-au oprit ... (vezi toată discuția)