avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs recalculare pensie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs recalculare pensie

Buna ziua

Bunica mea a avut un proces in 2010 cu Casa de Pensii, a depus o serie de adeverinte doveditoare ca a lucrat in acord si ca s-a platit contributia aferenta la CAS in acele perioade.

Tribunalul a admis in parte actiunea deoarece pe una dintre adeverinte erau trecute sumele in procente care au fost virate catre CAS insa nu era specificat in scris si faptul ca sumele respective au fost virate catre stat.

Pe 18.07.2013 i s-a comunicat sentinta si acum astepta sa obtina o noua adeverinta de la fostul angajator care sa fie completa, vrand sa faca recurs.

Este admisibil un asemenea recurs?
Pe ce temei ar trebui sa il faca?
Am inteles ca procesul fiind din 2010 se va judeca pe legea veche. Asa este? Poate face recurs fara avocat? Pe ce articol din Codul de procedura civila si ce legi ar trebui sa invoce?
Cel mai recent răspuns: IstrateA , utilizator 16:48, 30 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Anjagatorul nu a precizat ca au si fost virate care stat contributiile.
In adeverinta extista o lista cu coloane pentru fiecare luna unde sunt insirate veniturile salariale, sporurile, contributiile pensie, venituri realizate in acord, etc.
Se precizeaza ca sporurile au fost acordate potrivit cu legislatia in vigoare la data respectiva.
Instanta a zis ca nu poate prezuma ca au si fost virate catre stat sumele respective.

Cum nu poate prezuma din moment ce pe toata perioada in care ea a fost angajata nu existau companii private?

Eu am inteles din motivarea instantei ca a fost respinsa aceasta pretentie strict pt faptul ca a fost omisa aceasta precizare explicita a angajatorului.

Nu a fost pusa in aplicare de catre casa de pensii sentinta.
A trebuit sa mergem dupa ea la arhiva tribunalului pt ca nici macar nu au trimis hotararea dupa atata timp bunicii sau casei de pensii.
Practic a fost comunicata pe data de 18 luna asta. Atunci a dus o copie bunica la casa de pensii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia curtii de apel, pt recalculare pensie simpatyk simpatyk Asupra recursului de fata, Prin sentinta civila nr .117/15.01.2009 a Tribunalului Dolj, a fost admisa contestatia formulata si precizata privind pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de pensie georgeion georgeion Imi puteti spune va rog cum trebuie sa procedez pentru a contesta in instanta decizia de pensionare in cele 45 de zile prevazute de lege si in ce instanta se ... (vezi toată discuția)
Sporuri si prime in noua lege a pensiilor. Carmen.D Carmen.D Sunt pensionata din februarie 2020. La dosarul de pensionare am depus o adeverinta primita de la angajator, care cuprinde: - sporurile acordate pana la data ... (vezi toată discuția)