avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Existenta testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Existenta testament

Sora bunicii mele mi-a lasat apartamentul in care locuia printr-un testament. Nu a avut copii, iar parintii si sotul ei erau morti, la momentul decesului ei.
Tatal meu impreuna cu mama lui (sora defunctei) a vandut apartamentul imediat dupa moartea matusii, cu toate ca eu eram major - aveam 19 ani.
Pot afla de existenta testamentului? Mai pot face ceva pentru a recupera contravaloarea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: danielw , utilizator 17:21, 7 August 2013
Daca nu s-a facut succesiune dupa sora bunicii, apartamentul nu se putea vinde legal prin act notarial.
Stiti despre existenta unui testament in favoarea dvs dar nu l-ati vazut. Trebuie sa stiti exact daca acel act exista si in ce forma a fost facut.
Nu stiu daca s-a facut succesiune. Eu am aflat la multe luni dupa ca apartamentul a fost vandut. Vanzarea s-a facut atunci repede imediat dupa decesul ei. Stiu despre existenta testamentului pentru ca l-a vazut mama, insa nu stiu in ce forma a fost facut. Totodata a existat un testament reciproc intre defuncta si sotul ei, prin care-si lasau totul unul altuia.

Testamentele nu sunt inregistrate undeva? Nu ma pot interesa undeva cautand dupa numele ei?

Pe de alta parte nu stiu cum s-a putut vinde apartamentul, acesta i-a revenit doar sorei defunctei sau trebuia sa se imparta cu toti nepotii acesteia (=copii fratilor ei)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa BarbuViorica BarbuViorica Bunica sotului meu a decedat, a avut decat o fata adica mama sotului meu, iar ea la randul ei 2 copii (sotul meu si sora). Nepotii bunicii au fiecare cate 2 ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi succesorale Lacra40 Lacra40 suntem doua surori si mama. tatal a murit si am facut succesiunea dupa el. mama traieste, iar eu doresc sa cedez drepturile mele succesorale sorei mele, ... (vezi toată discuția)
Sentinta obtinuta prin manopere frauduloase tobescu tobescu Buna ziua, as avea si eu o speta, va rog sa-mi dati un sfat : în 2001, o nepoata ne-a dat în judecata, pe mine si pe mama ei, pentru ca sa fie declarata ... (vezi toată discuția)