avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordarea deciziei de incetare a locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordarea deciziei de incetare a locului de munca

buna ziua. mi-am depus lichidarea la zi am semnat am fost de acord ambele parti dar a trecut mai mult de 1 luna in care m-au tot amanat cu decizia de incetare ,nota de lichidare respectiv adeverinta de vechime ,am nevoie de acte .este legal sa astept atat dupa o nota de lichidare?se poate actiona in instanta daca refuza sa-mi acorde?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 31 Iulie 2013
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest sens:
- depuneti o slicitare scrisa la angajator ii care ii solicitati sa va elibereze decizia de incetare a c.i.m., adeverinta de somaj - chiar daca nu beneficiati, - adeverinta de vechime.

- daca dupa expirarea termnului de 15 zile nu vi se comunica aceste documente, atunci puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare adev. vechime la incetare cim violeta54 violeta54 Buna ziua Ce termen de predare am ptr. decizia de incetare , adeverinta vechie si Nota lichidare la incetarea unui contract de munca Un salariat care ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare gespa gespa Mi-am incetat activitatea la o societate comerciala la expirarea contractului individual de munca, am primit decizia de incetare si am devenit somer. La ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada determinata prin expirarea acestuia kumotoharu kumotoharu Buna ziua. Mie mi-a expirat contractul de munca, iar superiorul meu ma obliga sa semnez niste acte - decizia de incetare si actul de incetare. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)