avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflictele de munca se supun medierii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflictele de munca se supun medierii ?

Buna ziua,
daca exista un conflict de munca el va obliga reclamantul sa apeleze la un cabinet de mediere ? De regula reclamantul este fostul angajat care de unde sa mai plateasca si mediatorul !
Cel mai recent răspuns: corrallya , utilizator 09:11, 22 August 2013
In cazul conflictelor de munca se face sedinta de informare iar acesta este gratuita.
Conflictele de munca sunt supuse medierii. Obligatorie este informarea cu privire la mediere, parte care este gratuita.
Art.208 din Legea nr.62/2011 prevede ca: “conflictele individuale de munca se solutioneaza de catre instantele judecatoresti”, iar potrivit art. 178 alin.(2) : “Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art.73 alin.(2) din Legea nr.192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Legea nr.62/2011 constituie dreptul comun in materia conflictelor de munca, reglementand procedura medierii, ca solutionare amiabila a conflictelor de munca dintre angajati si angajatori, procedura stabilita si prin legea speciala – Legea nr.192/2006.
Pentru informare, trebuie sa mearga la mediator. Daca decide sa stinga neintelegerea, in mod amiabil, o poate face prin mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere sau nu in cazul conflictelor de munca? ct25exs ct25exs Mi se pare mie sau este un conflict intre legea 168 priv. conflictele de munca si legea 62, a dialogului social, in ceea ce priveste medierea? Si care dintre ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a imi primii salariile restante LucianDegan LucianDegan Buna ziua, Lucrez la o firma din septembrie anul trecut si pana acum nu am primit salariul. Ma tot amana de la o saptamana la alta pe motiv ca nu au bani. ... (vezi toată discuția)
Medierea conflictului de munca carla_carla carla_carla Au aparut cumva norme de aplicare pentru lg.62/2011? Va multumesc. (vezi toată discuția)