avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Curs valutar receptie import Turcia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Curs valutar receptie import Turcia

Buna ziua,

Am facut un import din Turcia. Data facturii este de 17.07.2013 iar data DVI-ului este 31.07.2013 . TVA-ul l-am achitat in vama la curs valabil conform reglementarilor vamale pentru intreaga luna iulie de 4.4992 lei/euro. Taxe vamale nu sunt pentru acest tip de marfa. Intrebarea mea ar fi : la ce curs valutar trebuie intocmita receptia marfii si la ce data? Baza impozabila dpdv al TVA e clar ca e la cursul valabil in vama pentru toata luna iulie si e stabilita cf :

ART. 139 Baza de impozitare pentru import

(1) Baza de impozitare pentru importul de bunuri este valoarea în vamă a bunurilor, stabilită conform legislaţiei vamale în vigoare, la care se adaugă orice taxe, impozite, comisioane şi alte taxe datorate în afara României, precum şi cele datorate ca urmare a importului bunurilor în România, cu excepţia taxei pe valoarea adăugată care urmează a fi percepută..


Insa cursul valabil la data facturii ar fi altul.
Va rog sa imi indicati si baza legala penrtu raspunsul dvs.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:33, 2 August 2013
Receptia are data in care bunurile au intrat efectiv in unitatea d-voastra. Cursul valutar este cel utilizat de vama, tocmai pt a nu avea diferenta intre baza TVA si TVA din vama. Baza legala mai jos:

Cod fiscal ART. 139^1 Cursul de schimb valutar

(1) Dacă elementele folosite la stabilirea bazei de impozitare a unui import de bunuri se exprimă în valută, cursul de schimb valutar se stabileşte conform prevederilor comunitare care reglementează calculul valorii în vamă.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura e-bay laurail laurail buna ziua! am achizitionat un produs din state prin intermediul e-bay-ului in valoare de 443 $. Singura factura pe care o am este cea emisa de site-ul ... (vezi toată discuția)
Curs valutar pt dvi irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Va rog daca aveti amabilitatea de a-mi spune daca am inteles bine articolul atasat mai jos in ceea ce priveste cursul valutar folosit in cazul ... (vezi toată discuția)
Factura transport -trebuie declarata in declaratia 390 ? NeliDede NeliDede Buna ziua,intampin o problema...am o factura de transport in valoare de ex.200 euro, de la un furnizor din Bulgaria.(Mentiune: valorile de la acest furnizor ... (vezi toată discuția)