avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Intocmire contract protejare produs
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Intocmire contract protejare produs

Buna ziua

Ma adresez Dumneavoastra cu urmatoarea problema.
Vreau sa incep o colaborare cu mai multe societati comerciale pentru vanzarea prin intermediul acestora a unui produs. Este unic pe piata, tocmai din acest motiv l-am inregistrat la OSIM.
As dori ca in contractul pe care il voi incheia cu societatile comerciale sa introduc si anumite clauze de confidentialitate, sau clauze prin care acestea (societatile) se obliga sa nu comercializeze sau sa produca produsul fara acordul meu expres.
Cum pot fi formulate asemenea clauze?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 12:01, 2 August 2013
Pentru eficienta, ar fi util sa folositi un contract standard pe care sa-l incheiati cu fiecare dintre acele societati comerciale (daca acestea sunt de acord sa foloseasca standardul propus de catre dvs.).

Un asemenea contract standard ar trebui pregatit de un avocat care sa integreze corect clauzele de confidentialitate si neconcurenta. In functie de tipul produsului pe care vreti sa-l vindeti (si in functie de tipul de protectie pe care l-ati primit de la OSIM), aceste clauze pot suporta anumite adaptari si completari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fost angajat, incalcarea drepturilor decurgand din brevet suzy08 suzy08 Buna ziua. Am o intrebare la care nu gasesc raspunsul singura. Va rog sa ma ajutati. Un prieten a venit la mine cu urmatoarea problema: a demisionat de la o ... (vezi toată discuția)
Contract/clauza de confidentialitate? nicoletaL nicoletaL Buna ziua, as avea nevoie si eu de un sfat din partea unei persoane autorizate. Eu impreuna cu logodnicul meu avem un mic magazin de instrumente muzicale ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca liliana v liliana v la desfacerea contractului de munca la cererea angajatului se poate face o mentiune legata de secretul de serviciu si de imposibilitatea angajarii pe o ... (vezi toată discuția)