avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume copil in acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume copil in acte

Buna ziua,
Sunt casatorita cu cetatean turc de 13 ani. Casatoria a fost oficiata in Turcia si recunoscuta in Romania, eu luand numele lui. Nu mai locuim impreuna de 3 ani el aflandu-se in Turcia, iar eu in Germania de 1 an. Am depus actele de divort acum 1 luna in Romania, fiind insarcinata in 3 luni cu o alta persona ( cetatean irakian).
Intrebarile mele sunt :
1. daca divortul nu se pronunta pana la nasterea copilului, ce nume va avea legal copilul ?
2. la depunerea actelor am specificat adresa din Turcia unde am locuit impreuna, dar in momentul de fata nu cunosc noua lui adresa, citatia fiind trimisa pe adresa stiuta de mine. In cazul in care citatia nu ajunge la destinatar se poate pronunta divortul si cam cat timp dureaza ?
3. daca tatal copilului merge si declara in Germania copilul, risc sa am vreun proces cu actualul sot ( pana la pronuntarea divortului ).

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
gdany78, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:05, 2 August 2013
1. chiar daca divortul va fi pronuntat pana la nasterea copilului, copilul, fiind conceput in timpul cat erati casatorita, va purta numele fostului dv sot
2. daca citatia nu ajunge la destinatar, fostul sot nu mai locuieste la adresa respectiva, procesul de divort va dura, vi se va pune in vedere sa il citati prin mica publicitate
3. va fi nevoie de actiune in tagada paternitatii, fara aceasta actiune, copilul va ramene pe numele fostului dv sot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Permite legea sa-mi inregistrez copilul dupa numele concubinului? desi in buletin am inregistrata stampila de casatorie cu alt barbat. nadya-nadya nadya-nadya [i]Buna ziua, as vrea mult sa imi spune-ti ce pot face si sa-mi dati un sfat. Sunt casatorita de 4 ani cu un cetatean roman, eu fiind basarabeanca, insa de ... (vezi toată discuția)
Nume tata biologic in certificat nastere maya2009cu maya2009cu buna, Ma confrunt cu o problema putin mai delicata, si as avea nevoie de sfatul dvs. SItuatia pe scurt e urmatoarea : am depus impreuna cu sotul actele pt ... (vezi toată discuția)