avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare administrator

Buna ziua am o firma cu cod caen 702, si as vrea sa o cedez parintilor mei?ce trebuie sa fac si daca contractele care sunt incheiata raman in picioare?
multumesc
Cel mai recent răspuns: glider_ady , utilizator 15:08, 19 Ianuarie 2011
Pentru cesiunea partilor sociale aveti nevoie de:
-decizia asociatului unic;
-contor de cuvinte;
- contract de cesiune;
- act constitutiv actualizat;
- daca se doreste si schimbarea administratorului, noul administrator va da o declaratie pe proprie raspundere si specimenul de semnatura (acestea pot fi date la notar si costa cca 50 RON / exemplar sau in fata judecatorului si nu se percep taxe).

In privinta contractelor nu va faceti probleme, acestea raman valabile intrucat au fost incheiate cu societatea (persoana juridica) si nu cu asociatul (persoana fizica) , deci sunt valabile chiar daca se schimba asociatul.
Colegul/colega care ti-a explicat ce acte sunt necesare ca sa faci cesiunea de parti si revocarea administratorului si numirea unui nou administrator nu a detaliat ca declaratia administratorului pe propria raspundere se refera la faptul ca nu are cazier judiciar si ca indeplineste conditiile legale ca sa aiba calitatea de administrator al unei societati comerciale in Romania.
De asemenea noul asociat va trebui sa dea declaratie ca nu are cazier judiciar si ca nu are calitatea de asociat unic in alta societate comerciala, daca societatea ta este cu asociat unic si tu cesionezi toate partile sociale la o singura persoana.
Declaratiile astea se pot face si la un avocat care iti da data certa la declaratii.
Atat declaratia pe proprie raspundere, cat si specimenul de semnatura se pot da la ORC in fata judecatorului delegat si sunt scutite de taxe.
In cazul in care doresc sa predau o societate in nume colectiv unei alte persoane,care va fi si administrator,cu toate obligatiile firmei,practic actualul administrator sa nu mai fie raspunzator pentru respectiva firma, ce acte trebuie sa fac?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firma laurens laurens Vreau sa va intreb si eu ce acte sunt necesare pentru a prelua firma tatalui meu.Firma este deschisa din vara anul trecut si nu are nici o activitate.Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Societatea x doreste sa cumpere 2 societati y si z. alberto_e60 alberto_e60 in acest caz care sunt pasii care trebuiesc urmati? si cine din societatea x trebuie sa fie prezent? unicul asociat si administrator sau se poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)