avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despagubire partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despagubire partaj

Buna ziua, as dori un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au divortat in urma cu multi ani, la partaj casa in care locuiau i-a fost atribuita tatalui meu. In urma cu doi ani, dupa o serie de procese si recursuri tribunalul l-a obligat la plata unei despagubiri catre mama mea, despagubire pe care nu a platit-o nici pana azi. Intrebarea mea este ce poate face mama mea pentru a intra in posesia banilor ce i se cuvin?


Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:12, 2 August 2013
In cazul in care instanta nu a fixat prin hotarare un termen de plata al sultei, atunci mama dvs. avea la dispozitie un termen de 3 ani (termen de prescriptie) de la momentul ramanerii definitive a hotararii, in care trebuia sa ceara executarea silita a tatalui dvs. pentru l=plata acestei sulte. In cazul in care de la ramanerea definitiva a hotararii au trecut mai mult de 3 ani, trebuie sa analizati daca nu a opera o suspendare sau o intrerupere a curgerii acestui termen.
Sa puna in executare hotararea irevocabila prin intermediul unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sulta SANTIER SANTIER Buna seara! In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste sulta? exista un termen de plata? Daniela D E Daniela D E In urma unei actiuni de \"partaj judiciar\"formulata de unchiul meu, paratii fiind fratii acestuia, instanta se pronunta si dispune partajarea bunurilor ... (vezi toată discuția)