avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venitul global
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venitul global

Buna ziua,

in anul 2007 am fost salariat in perioada ian-august, si in decembrie 2007 am obtinut venituri din activitate consultanta. Nu am depus la Finante declaratia privind venitul global pe 2007, deoarece am pierdut fisa fiscala de la vechiul angajator. Cum as putea sa procedez? Pot sa depun declaratia numai pentru venitul obtinut in decembrie? Ce acte e necesar sa anexez?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Bucur Emilia , Consultant fiscal 09:47, 19 Martie 2009
De la 01.01.2005 nu mai exista impozit pe venit global ( s-a introdus cota unica de 16% iar salariile respectiv fisele fiscale sunt cu impozit final la sursa ) asa ca dvs. trebuie sa aveti de la angajator adeverinta cu venitul realizat in afara functiei de baza cat si cu impozitul retinut si varsat la stat de catre acesta , adeverinta cu care va prezentati la unitatea fiscala de domiciliu , completati o declaratie speciala de venituri pentru anul 2007 si achitati o amenda de 5 ron.Mentionez inca o data ca veniturile care se declara la fisc sunt ALTELE decat cele din fisele fiscale ( acestea nemaifiind necesare ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia de impozit pe venit hecuba hecuba am 2 intrebari la care sper sa primesc cat mai repede raspuns. 1. in 2006 am realizat venituri doar din salarii, la 2 angajatori 2. in 2007 am avut tot 2 ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere pt 2004 prescrisa? MARIANAV MARIANAV Am o problema greu de interpretat pt mine care sunt numai economist.In Dec 2004 am inregistrat un contract de comision cu un SRL si am platit impozit retinut ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare mesteruana mesteruana buna,in anul 2006 am incheiat un contract de colaborare cu o firma de sondaje de opinie.Mi s-a spus ca anul aceste voi primi de la ei o adeverinta din care ... (vezi toată discuția)