avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mediere in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mediere in contencios administrativ

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Actiunile introduse( apr. 2013 cu termen in 05.2014) in contencios administrativ se supun procedurii de mediere obligatorie dupa 01.08.2013 ? Din textul legii nu rezulta acest lucru.
Nu sunt supuse procedurii obligatorii de informare cu privire la avantajele procedurii medierii. Medierea nu este obligatorie nici in prezent, ci numai procedura de informare.
Judecatorul va analiza conditiile de admisibilitate a actiunii de la data introducerii sale (aprilie 2013).
Oricum... in materia contenciosului administrativ medierea nu va avea niciun rezultat, intocmai precum procedura prealabila. Ati intalnit in practica vreo procedura prealabila care sa aiba succes?!? Eu in 7 ani de avocatura nu am vazut niciuna desi am avut multe dosare pe contencios administrativ.
Nu acest tip de actiuni nu sunt supuse procedurii informării oblgatorii.Oricum, pentru celelalte procese obligativitatea există doar în cazul celor începute după data de 1 august 2013.
in contenciosul administrativ nu este obligatorie procedura informarii asupra avantajelor medierii.
in contencios exista procedura prealabila prevazuta de art.7 din legea nr. 554/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea cand se face? zzanetta zzanetta Doresc sa introduc un proces in contencios administrativ{obligatia de a face) si unul in civil pentru daune-interese , doresc sa stiu cand se face medierea ... (vezi toată discuția)
Cereri inadmisibile ? oanaportar oanaportar incepand cu data de 1 august 2013, conform Ordonantei de Urgenta nr. 4/2013, cererile de chemare in judecata vor fi sanctionate de instanta ca inadmisibile ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii de chemare în judecatã ºi a actului de participare la ºedinþa de informare privind avantajele medierii marusca marusca Intentionez sa chem in civil o persoana juridica. Stiu ca medierea a devenit obligatorie. pot depune cererea de chemare in judecata si medierea s-o depun ... (vezi toată discuția)