avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contract vanzare cumparare masina sh - orase diferite
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contract vanzare cumparare masina sh - orase diferite

Buna ziua
Vreau sa cumpar un autoturism neinmatriculat in romania (doar cu nr rosii) de la o persoana din Cluj (eu fiind din Bucuresti). Proprietarul masinii va ramane in cluj urmand ca fiul sau sa vina in bucuresti cu contractul de vanzare cumparare gata semnat de proprietar dorind apoi sa mi-l inmaneze pentru a semna si eu si cativa martori.

Este suficient ? Nu este nevoie de notar? Credeti ca ar fi mai bine sa cer o procura?
Exista vreo sansa ca dansul sa-mi anuleze contractul respectiv dupa ce ii voi inmana banii? Ii pot da cash? E suficient contractul de vanzare cumparare pentru mine pt a demonstra ca am achizitionat masina?
Cel mai recent răspuns: ciprianno , utilizator 18:23, 6 Iulie 2015
Documente necesare pentru înmatricularea unui vehicul achizitionat din Romania sau un alt stat membru UE care nu a mai fost niciodată înmatriculat
sursa: [ link extern ]
1. Cererea solicitantului;
2. Fişa de înmatriculare vizată la organul fiscal teritorial competent;
3. Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
4. Documentul care atestă dreptul de proprietate, în original şi copie;
5. Actul de identitate al solicitantului, în original şi copie;
6. Copia asigurării de răspundere civilă (RCA) în termen de valabilitate;
7. Dovada plăţii taxei de înmatriculare stabilită potrivit legii (vezi tabelul Taxe locale)
8. Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare de 37 lei (se poate achita la CEC);
9. Dovada achitării timbrului de mediu pentru autovehicule, stabilit potrivit legii (original şi două copii) şi decizia de calcul eliberată de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care reprezintă:
a) în cazul persoanelor juridice şi al persoanelor fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale - organul fiscal la care persoana este înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe;
b) în cazul persoanelor fizice - organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana fizică.
10. Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, în valoare de 40 lei, pentru număr la rând, respectiv 85 lei pentru număr preferenţial (se achită la ghişeu cu ocazia depunerii documentelor).

În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie

În situaţia în care persoana care a realizat achiziţia intracomunitară a mijlocului de transport şi solicită înmatricularea acestuia, nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art.153 din Legea nr.571/2003 cu modificările şi completările ulterioare, se vor depune, după caz, şi următoarele documente:

a) formularul “Certificat privind atestarea plăţii taxei pe valoarea adăugată, în cazul achiziţiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, dacă mijlocul de transport este nou în sensul titlului VI din Legea nr.571/2003, cu modificările şi completările ulterioare,
sau
b) formularul “Certificat” , dacă mijlocul de transport nu este nou în sensul titlului VI din Legea nr.571/2003, cu modificările şi completările ulterioare (vezi model (20.75 kB)).

În conformitate cu prevederile Ordinului comun MAI-MFP nr.168/2039/2010 – publicat în M.Of. nr.327/06.09.2010, certificatul se obţine de la Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, Administraţia Finanţelor Publice competente pe raza cărora solicitanţii îşi au domiciliul sau sediul .

ETAPELE PREMERGÃTOARE ÎNMATRICULÃRII/TRANSCRIERII VEHICULELOR
sursa: [ link extern ]
De ce nu faci contractul la fata locului,este valabil si un contract scris de mana,mare atentie.pentru a inmatricula masina ai nevoie de certificatul fiscal de la vanzator.
rares85 a scris:

De ce nu faci contractul la fata locului,este valabil si un contract scris de mana,mare atentie.pentru a inmatricula masina ai nevoie de certificatul fiscal de la vanzator.


iar daca masina este inscrisa pe italia de exemplu? mai este nevoie de fiscal? mersi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier Apostoaemihai Apostoaemihai Fica mea lucreaza in Italia,a trimis masina proprietate personala in Romania pe o platforma,dupa care urmeaza sa vina si ea.Masina este inmatriculata in ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini - procedura TIBERIU IOAN TIBERIU IOAN Ce trebuie sa fac ca sa imi radiez Dacia pentru care am luat si actele de la dezmembrare. Am impozitul platit pana la 31 12 2009, daca nu ma incadrez sa ... (vezi toată discuția)
Numere rosii, masina adusa din germania andreea_anghelescu andreea_anghelescu Buna ziua, Am achizitionat de curand o masina adusa din Germania si doresc sa o inmatriculez in Romania. Am nevoie cat mai repede de ea si ideea e in ... (vezi toată discuția)