va rog sa-mi spuneti daca o familie cu doi copii minori,poate sa beneficieze de vreun ajutor de la stat in afara de alocatie.Mentionez ca mama este pensionata pe caz de boala,gradul 3 si lucreaza 4 ore.Pensia ei este de 350ron,iar pe cele 4ore lucrate,ia un salariu de 330 ron .Tatal si-a schimbat mereu locul de munca pana ce a fost dat afara,fara somaj,fara nimic ,pentru ca nu a reusit sa aiba o vechime la ultimul loc unde a lucrat ca sa ia somaj.Va rog frumos sa -mi spuneti daca se poate face ceva.Va multumesc frumos.Toate cele bune.:sorry:
Legea 67/24.06.1995 privind ajutorul social prevede la ART. 7 alin. (1) Ajutorul social se stabileste pe baza de cerere, insotita de actele doveditoare indeplinirii conditiilor prevazute de prezenta lege; alin. (2) Lipsa sau, dupa caz, existenta oricaror alte venituri decit cele care pot fi dovedite cu acte se mentioneaza in declaratia pe propria raspundere a persoanei care solicita ajutorul; alin. (3) Cererea prevazuta la alin. (1) se face numai de catre unul dintre membrii familiei, care are capacitatea de exercitiu al drepturilor civile. In cazurile prevazute de lege, cererea poate fi intocmita de curatorul sau tutorele persoanei indreptatite si alin. (4) Titularul ajutorului social este persoana care a facut cererea, iar beneficiarul ajutorului social este familia.
ART. 8 alin. (1) Cererea de acordare a ajutorului social, declaratia privind veniturile realizate de membrii familiei, precum si celelalte acte doveditoare se depun si se inregistreaza la primarul localitatii in a carei raza teritoriala domiciliaza titularul.
ART. 9 alin. (1) Cererea de acordare a ajutorului social se solutioneaza in termen de 30 de zile de la inregistrare si alin. (2) In vederea solutionarii cererii de ajutor social, primarul poate dispune efectuarea anchetei sociale
Serviciul Ajutor Social din cadrul Directiei Generalede Asisienta Sociala si protectia Copilului sector 6 are la adresa de mai jos informatiile de care ai nevoie, in functie de situatia in care se afla familia respectiva. [ link extern ]
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Intrebare !
lucyfer
Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care locuieste in mediul rural,are 67 de ani,necasatorita,nu beneficiaza de absolut nici un venit ... (vezi toată discuția)