Buna ziua si multumesc pentru timpul acordat pentru aceasta intrebare.
Impreuna cu fosta sotie, am decis sa ne despartim de comun acord. Am avut o infatisare in instanta unde s-au stabilit de comun acord in scris conditiile acestui divort. Una din conditii a fost ca fetita noastra sa fie crescuta de mama la domiciliul acesteia si voi putea sa o vizitez de fiecare data in functie de programul ei de somn, precum si suma stabilita ca alocatie sa fie de 600 de ron/luna.
Problemele au inceput sa apara la scurt timp dupa pronuntarea divortului, cand fosta sotie mi-a comunicat ca pleaca in strainatate si ca a facut un act notarial prin care incredinteaza fata parintilor ei pentru perioada de trei luni, act pe care eu nu l-am vazut. In plus, de cand am demisionat de la fostul loc de munca in decembrie, am continuat sa platesc aceasi suma de 600 de ron lunar pentru intretinerea copilului iar in momentul de fata pentru ca circumstantele s-au schimbat (muncesc la negru) si a trebuit sa ma mut in chirie (inainte m-au ajutat prietenii unde am stat fara sa platesc) nu-mi mai permit sa platesc aceasta suma in fiecare luna.
Plata lunara a pensiei s-a facut cu bani in mana, uneri in sume partajate care totalizau suma prevazuta in hotararea de divort - fara sa am o dovada in acest moment (chitanta de mana, transfer bancar sau martori in afara de parintii ei).
Am ramas in urma cu plata pensiei de o luna jumatate, pentru ca nu am reusit sa platesc decat jumatate, respectiv 300 de ron si am acumulta deja o datorie de 900 de ron, plus ca la sfarsitul lunii ar trebuii sa platesc alti 600 de ron.
Fosta sotie ma ameninta ca ma da in judecata si imi face dosar penal, lucru care mi-ar compromite cazierul.
Cum pot cere recalcularea pensiei dupa situatia actuala? Mi-au promis ca pot sa vad fata cand vreau dar de fiecare data cand merg la ea au loc scandaluri cu fosta soacra care are o atitudine jignitoare fata de mine. In plus, fosta sotie mi-a cerut in mod repetat sa renunt legal la copil pentru ca nu ma intereseaza si nu particip la cresterea lui.
Cat mai repede trebuie sa cereti stabilirea unei pensii dupa posibilitatile dvs de plata. Propuneti dvs o suma pe care o puteti plati si cereti sa platiti aceasta suma odata cu introducerea cererii.
Nu e vb de abandon, nu veti ajunge in instanta pt ca nu e vb de neplata din rea credinta.
Pt ca tot va veti adresa instantei pt pensie, cereti si stabilirea unui program de vizita asa cum va doriti. Tot asa, propuneti dvs un program de vizita dupa cum aveti dvs si copilul programul.
Pensie alimentara
yo85
dupa divortul am in prezent 3 procese. unul cu partaj intentat de fosta sotie si unul tot de ea cu pensia alimentara. fosta sotie a plecat de acasa in ... (vezi toată discuția)