avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme proprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme proprire salariu

Buna ziua am si eu o problema . Am avut un imprumut in banca la care am achitat 3 ani dar ultimii 2 ani nu am mai putut. Am fost dat in judecata si sa luat hotararea judecatoreasca ca sa mi se opreasca 33% din venituri. Problema este ca firma la care lucrez mia oprit 33% din venituri iar banca de la care iau salariul mia oprit si ea inca 33%. eu trebuia sa iau 2100 ron luna aceasta firma mia oprit 700ron iar banca inca 450 ron. Ce trebuie sa fac ca sa nu mi se mai opreasca de 2 ori? pt ca din 2100ron 1150ron nu este deloc 33 % din venit. Va rog frumos sa ma invatati si pe mine ce trebuie sa fac. Si cei 450 ron se mai pot recupera? Plus ca cei 900 ron ramasi in cont nu pot sa ii scot deoarecve am contul blocat. Cei de la banca mi-au spus ca ei nu sunt obligati sa ma anunte cand i-mi umbla in cont. Nu stiu nici asta cat de legal este. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 06:20, 6 August 2013
Salariul(*si alte venituri banesti) se urmareste pana la o 1/3 din ventiul lunar net, ptr orice datorie.
Chiar si in cazul in care exsta mai multe popriri aceleasi sume ,urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului.
Singura cale de urmat este contestatia la executare, dar sa fiti in termen de 15 zile de candati uat cunostinta de actul de executare pe care il contestati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu tomaiulianmarius tomaiulianmarius Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie daca eu am 2 opriri pe salariu una de 4000 ron un credit neplatit si de la fisc 900 ron cat la suta din salariu are ... (vezi toată discuția)
Datorii Dawood Dawood Buna seara.am doua datorii la același IFN....la una din ele mi-a venit oprire pe salariu 1/3 din acesta încă din luna iunie a fost prima oprire iar azi a ... (vezi toată discuția)
Poprire cont salariu pentru datorie bancara PIRKI PIRKI am contractat in 2008 un credit in CHF...am fost invitata in luna decembrie 2013 sa fac o cerere de preschimbare in ron...sunt cu plata la zi dar in urma ... (vezi toată discuția)