avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Transfer proprietate masina de pe firma pe persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Transfer proprietate masina de pe firma pe persoana fizica

Am luat o masina pe firma in 2008, urmand ca dupa ce termin leasing-ul si masina e amortizata, sa o transfer pe persoana fizica. Acum am terminat leasing-ul, si doresc sa fac transfer, de pe firma pe persoana fizica. Am aflat, acum ca de fapt iar trebuie sa platesc. Exista vreo cale, legala,sa pot face transfer de proprietate, fara sa mai platesc?
Multumesc.
C-tin Ciubotariu
Cel mai recent răspuns: cristiancojo , utilizator 18:43, 5 Martie 2014
Din momentul terminarii leasing-ului si trecerii masinii pe numele firmei veti putea instraina oricand masina. Transferul proprietatii se va face prin facturare, la un pret convenit cu persoana care cumpara.
Multumesc ptr raspuns. Dar, din zvonuri, am auzit ca nu se mai poate vinde, de ex pe 1 euro. Este adevarat? Cica se poate vinde doar la valoarea de pe piata. In aceasta situatie bineinteles ca nu imi convine sa o mai platesc odata.
Zvonurile pe care le-ati auzit au un sambure de adevar. Daca este vorba de un autoturism din 2008, atunci acesta a fost amortizat complet si puteti sa il casati. Dupa aceea il puteti vinde la un pret aproximativ egal cu cel pe care vi-l ofera o unitate gen Remat. Un pret prea mic bate la ochi si nu se stie cine vede pretul de livrare.Este bine sa vindeti la un pret care sa nu trezeasca banuieli.
Da, in 2008 l-am achizitionat. Deci nu trebuie sa vina nu stiu ce evaluator, sa-mi evaluaeze masina, si ce pret spune el, cu ala se poate vinde?

Multumesc tare mult ptr sfaturi
Nu cred ca este nevoie de evaluator. Puteti intreba foarte simplu la Remat cat va poate oferi pe masina si puteti factura la acea valoare.

Alte discuții în legătură

Trecerea unei masini de pe pj pe pf CristiFec CristiFec As dori sa aflu,cum pot trece un autoturism,in speta marca Citroen,din 2008,de pe PJ pe PF,cu cheltuieli cat mai mici.Respectiva firma a terminat leasing-ul si ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto dupa achitarea leasingului new life new life O S.C. poate vinde unei persoane fizice(directorul firmei) masina luata in leasing dupa terminarea contractului de leasing? (vezi toată discuția)