avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... A certifica pentru conformitate cu originalul, sub ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

A certifica pentru conformitate cu originalul, sub sanctiunea anularii cererii, inscrisurile depuse in sustinerea acesteia

Am un dosar la instanta de contencios administrativ pentru contestare eliberare din functie. Am primit o comunicare din partea instantei sa ma prezint in termne de 10 zile de la primirea comunicarii pentru a certifica conform cu originalul inscrisurile depuse in sustinearea actiunii sub sanctiunea anularii cererii. Ce inseamna concret aceasta? sa ma prezint personal la Registratura instantei pt a scrie pe fiecare copie sub semnatura ca este conform cu originalul, sau se solicita stampila institutiei emitente cu care dealtfel ma aflu in litigiu? Eu am primit documentele prin fax, scanate pe email. Nu am nici o indoiala ca sunt conforme cu originalul, dar nu imi este clar care este exigenta instantei in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:20, 14 August 2013
@Gabriela Pintea
Probabil ca m-a determinat sa precizez ca este vorba despre NCPC tocmai faptul ca ati scris urmatoarele
"Nu trebuie să vă faceți probleme în privința prezentării înscrisurilor în original. Personalul auxiliar din arhiva curții de apel nu are calitatea să vă solicite prezentarea documentelor în original. Și-ar depăși atribuțiile de serviciu dacă ar face asta."
Tocmai de aceea am facut mentiunea asta, precizand aspecte de ordin procedural prealabile acordarii termenului, mentiunile fiind in concordanta cu enuntul problemei supusa dezbaterii.
Nu am avut intentia sa irit pe nimeni, ci doar sa solutionez problema, iar solicitantul raspunsului sa fie impacat cu idea ca trebuie sa procedeze conform dispozitiei instantei si ca aceasta este corecta dpdv legal.....

polloctav a scris:
Probabil ca m-a determinat sa precizez ca este vorba despre NCPC tocmai faptul ca ati scris urmatoarele
"Nu trebuie să vă faceți probleme în privința prezentării înscrisurilor în original. Personalul auxiliar din arhiva curții de apel nu are calitatea să vă solicite prezentarea documentelor în original. Și-ar depăși atribuțiile de serviciu dacă ar face asta."
Nu am avut intentia sa irit pe nimeni, ci doar sa solutionez problema, iar solicitantul raspunsului sa fie impacat cu idea ca trebuie sa procedeze conform dispozitiei instantei si ca aceasta este corecta dpdv legal.....

Dispoziţia instanţei nu a fost aceea ca iniţiatorul discuţiei să se prezinte în arhivă cu înscrisurile în original. Vă rog să citiţi cu atenţie mesajele domnului care a deschis această discuţie.

Instanţa nu a dispus ca domnul să se prezinte în arhivă cu înscrisurile în original, ci a dispus doar, în procedura de regularizare a cererii, ca domnul să se prezinte în arhivă şi să certifice pentru conformitate cu originalul înscrisurile deja depuse. Că ar trebui să aibă la dânsul şi înscrisurile în original a aflat-o de la "un jurist", aşa cum reiese din cel de al doilea mesaj:
Functionarii de la registratura Curtii de Apel la care ma prezint pentru a face aceasta certificare sub semnatura pot conditiona aceasta operatiune de prezentarea documentelor originale, asa cum mi-a sugerat un jurist?

În situaţia în care cunoaşteţi o prevedere legală potrivit cărei personalul auxiliar de justiţie poate solicita părţilor prezentarea, în faţa lui, în arhiva instanţei, a unor înscrisuri în original, vă rog să aveţi amabilitatea să precizaţi care este acea prevedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de la tribunal ... Adevar1 Adevar1 Buna ziua, Am primit recent următoarea citatie de la Tribunal. Pana acum cazul era in Apel. Eu fiind apelant. C I T A Ţ I E Stimată ... (vezi toată discuția)
Procedura certificãrii pentru conformitate cu originalul a înscrisurilor depuse la dosar adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am un proces cu ANRP si am trimis o intampinare, insotita de niste anexe. Am primit o citatie prin care instanta imi solicita rezolvarea unor probleme ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal politie tipoansid tipoansid Am intocmit o contestatie la judecatorie ca urmare a unui proces verbal al politiei pentru depasirea vitezei.(Nu au vrut sa-mi arate probele ,adica poza radar ... (vezi toată discuția)