avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare acte divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare acte divort

Buna ziua,

As dori si eu raspuns va rog:
Pt un divort, unde eu nu am nicio calitate in dosar, reclamantul trebuie sa aduca la judecatorie o chitanta pentru plata taxei de timbru pentru completare dosar. Dosarul a fost depus la inceputul lunii iulie.
Se poate ca aceasta chitanta sa fie depusa la judecatorie si de altcineva decat reclamantul?
multumesc
O zi buna
Cel mai recent răspuns: lara12 , utilizator 15:00, 6 August 2013
Chitanta poate fi depusa la registratura cu adresa de inaintare in care se specifica numarul de dosar si termenul de judecata si o puteti depune si dvs. Se poate trimite si prin posta cu confirmare de primire. Nu uitati sa specificati nr. de dosar si termenul de judecata.
multumesc pentru retur.
din ce am vorbit cu reclamanta, se pare ca termenul de judecata nu i-a fost confirmat.
este imperativ necesar ca la depunerea cererii de divort sa se specifice si termenul de judecata?
multumesc
nu, primul termen este adus la cunostinta partilor printr-o citatie pe care o vor primi la domiciliu.
între timp, pârâtul va trebui să depună o întâmpinare iar reclamantul un răspuns la aceasta.

Fixarea primului termen de judecată
(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165.
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii răspunsului la întâmpinare, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1) sau, după caz, reclamantul nu a comunicat răspuns la întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (2), la data expirării termenului corespunzător, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(5) În procesele urgente, termenele prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi reduse de judecător în funcţie de circumstanţele cauzei.
(6) În cazul în care pârâtul domiciliază în străinătate, judecătorul va fixa un termen mai îndelungat, rezonabil, în raport cu împrejurările cauzei. Citarea se va face cu respectarea dispoziţiilor art. 156.
am inteles ca judecatoria a trimis o citatie insa pentru reclamant prin care i se aducea la cunostinta ca trebuie sa depuna aceatsa chitanta si cateva inscrisuri doveditoare pt probele descrise in cerere. Aceasta citatie nu a primit-o la domiciliu insa a mers dansa la judecatorie si s-a interesat.
Cat despre citatia pe care trebuie sa o primeasca paratul, nu crede ca s-a emis inca.
sau vorbim oare despre aceeasi citatie?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
eusebiu100, utilizator
de îndată ce cererea doamnei va fi în regulă (taxe + documente cum i s-a cerut) pârâtul va primi o copie integrală după aceste documente. adcă o citație prin care i se aduce la cunoștință că e dat în judecată de persoana x, care uite ce zice...
după ce primește actele astea, paratul e obligat să depuna o intampinare, in care se poate apara sau chiar acuza la randul sau, poate pretinde ce doreste.
aceste documente, odata ajunse la instanta, vor fi trimise reclamantei.
care reclamanta va trebui să spuna ce mai are de zis, intr-un alt document numit .. raspuns la intampinare.
abia dupa ce pasii astia vor fi fost parcursi, instanta stabileste primul termen.
va emite o citatie prin care ambele parti vor fi instiintate ca trebuie sa se prezinte in ziua de la proces.
(doamne, sper sa fi zis corect!)

puteti verifica starea procesului pe site-ul just.ro.
selectati judetul si sectiunea dosare, introduceti in campurile de acolo numarul dosarului sau numele uneia dintre parti.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
lara12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - martori gaby@ gaby@ Buna ziua! as vrea daca se poate sa-mi explicati ce inseamna continutul dosarului: \"Amână judecarea cauzei la 21 aprilie 2010, termen dat in cunoştinţa ... (vezi toată discuția)
Un dosar înregistrat pe 21.02.2013 nu are încã termen ContSters159316 ContSters159316 buna ziua , am inregistrat un dosar - pretentii la judecatorie sect 2 , nr inregistrare la 21.02.2013 apare pe portal insa nu are termen - la rubrica sedinte ... (vezi toată discuția)
Termen de judecata cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua,am depus o contestatie la judecatorie,am nr de inregistrare al dosarului,dar pe portal nu scrie termenul cand se va judeca cererea,cum pot afla?merg ... (vezi toată discuția)