avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi dezbatere mostenire

Buna ziua,

Rog pe aceasta cale ca un notar sau avocat sa ma ajutate cu pasii care trebuie urmati intr-un caz de mostenire si vanzare de terenuri. Iata sirul evenimentelor:
bunicii mei din partea mamei au avut patru fete(Elena, Ana, Angie si Tita) si doi baieti, Ion si Radian. Au avut 4 ha de teren agricol. In 1960, doua dintre fete, Elena si Ana (mama mea), au primit de la bunici cate 1 ha de teren agricol pe care au titlu de proprietate.

La moartea ambilor bunici nu a fost facuta dezbaterea mostenirii.
Bunurile care ar fi trebuit sa fie impartite intre frati au fost:
- 2 ha de teren agricol
- o casa cu teren aferent
- un loc de casa intravilan vecin cu casa
De comun acord s-a decis ca ceilalti frati (Angie, Tita, Radian si Ion) care nu primisera nici un fel de teren sa ia cate 0,5 ha in utilizare. Casa cu teren aferent a ramas lui Radian, fiind cel mai mic dintre frati. Locul de casa a ramas in utilizarea lui Radian, fiind vecin cu terenul casei. Intre timp au murit:
- mama mea Ana,
- Angie,
- Tita,
- Ion.
Angie a avut un baiat care s-a casatorit, in urma casatoriei rezultand o fata. Ulterior si acest var al meu a decedat, fata ramanand cu mama acesteia si pana astazi.
Terenul de 0,5 ha care era de drept al lui Angie, l-a luat spre utilizare Elena, cu acceptul tuturor, urmand sa se ocupe de toate pomenile care se fac regulat.
De curand Radian a vrut sa faca dezbaterea mostenirii, spune el, doar pe terenul 0,5 ha al lui, al lui Ion, Tita si Angie, drept care s-a prezentat la un notar ptr diligentele necesare. Au fost trimise citatii la:
- copii lui Ion,
- la copilul lui Tita,
- la tatal meu
- Elena care avea spre utilizare terenul de 0,5 ha al sorei decedate. Nu a chemat la dezbatere si pe nepoata lui Angie, pretextand ca nu stie adresa, desi eu aveam nr de telefon.
Din ce am inteles la vremea respectiva nu s-a putut face nici un fel de dezbatere nefiind toti prezenti. Pe cale de consecinta s-a amanat dezbaterea.
Ulterior am aflat ca a reusit totusi sa-si vanda partea lui de teren precum si pe cea a Angelei, apeland la un alt notar.
As dori sa stiu cum pot afla daca si-a insusit si partea lui Angie si in ce masura si de unde pot afla statusul locului de casa intravilan!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:56, 6 August 2013
Trebuie dezbatute mai multe succesiuni, nu numai dupa bunici dar si dupa matusile si unchii dvs decedati. Nu se putea vinde nimic Decat cu dezbatere succesorala, cel Putin nu legal, adica la notar.
Puteti merge sa va interesati la Primarie cin plateste impozitul pe teren sau daca terenurile sunt intabulate la Cartea Funciara sa cereti un extras de informare spre a vedea cine este proprietarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cezar2011 cezar2011 Buna ziua, Bunicul meu a murit acum 8 ani. Nu s-a facut succesiunea dupa ce a murit. De la decesul bunicii a trecut o luna. Bunicii au cinci copii din care ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor patrascu vasilica patrascu vasilica in data de 2 07 1990 bunica mea scafes ana a decedat la varsta de 78 ani .ea era din comuna borascu judetul gorj. a avut trei copii [scafes ion scafes elena ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire/iesire din indiviziune ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! De mare ajutor mi-ar fi un raspuns la subiectul propus de mine! Suntem(sau am fost pentru ca intre timp unii au decedat) 11 copii sa ziem ... (vezi toată discuția)