avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la banii de carti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la banii de carti

In 2010 am fost pe catedra- rezervata,concediu de crestere si ingrijire copil(vechime 16 ani,gradul did.I).In acelasi timp,am fost studenta in ultimul an in cadrul Facultatii de Stiinte ale Educatiei,specializarea prof.inv.prim.si preprimar,unde am desfasurat activitati de instruire practica cu elevii,respectiv asistente la ore si sustinere de lectii-la gradinita si scoala.Pot beneficia de banii pentru carti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 7 August 2013
In temeiul art. 1 din Legea nr. 315/2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare îmbunatatirii calitatii activitatii didactice, în învatamântul preuniversitar, începând cu 1 ianuarie 2007, cadrele didactice titulare si/sau suplinitoare calificate din învatamântul preuniversitar beneficiaza de un ajutor financiar, în vederea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic, necesare îmbunatatirii calitatii activitatii didactice (art. 1 din lege).

Ajutorul în cauza se acorda anual si reprezinta echivalentul în lei a 100 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a României la data platii, sume ce se asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Educatiei .

Din interpretarea acestor dispozitii reiese ca principala conditie pe care persoana trebuie sa o îndeplineasca pentru a beneficia de acest drept banesc special este aceea de a avea calitatea de cadru didactic titular si/sau suplinitor calificat din învatamântul preuniversitar si de a formula cerere de acordare a ajutorului financiar.

În aplicarea acestor dispozitii legale au fost emise norme metodologice aprobate prin Hotarârea de Guvern nr. 453/2007, care reglementeaza mecanismul de acordare a ajutorului financiar mai sus aratat.

În acest sens potrivit art. 1 din HG 453/2007, beneficiarii ajutorului financiar prevazut de Lg. 315/2006 sunt cadrele didactice titulare si /sau suplinitoare calificate încadrate în învatamântul preuniversitar care sunt in activitate.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la cei 100 euro pt. carte, ca si cadru didactic, daca...? meli22 meli22 Am dreptul la cei 100 Euro pt. carte, ca si cadru didactic titular cu o vechime de 11 ani, daca... in anul scolar 2006-2007 am predat la catedra tot anul, iar ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta de judecata_termen limita macmillan macmillan Având în vedere faptul că în anul 2009 eu (ca si toate cadrele didactice de altfel) nu am beneficiat de ajutorul financiar stabilit de Legea nr. 315/2006 ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani castigati in urma unui proces Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Doresc sa va intreb daca drepturile castigate in urma unui proces de catre o persoana, care, ulterior a decedat, pot fi ridicate de catre ceilalti ... (vezi toată discuția)