avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda Politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda Politie

In 29-11-2012 am solicitat interventia Politiei deoarece un vecin m-a amenintat cu drujba ca ma omoara ca are el grija de mine si de familia mea ca omoara animalele(pisica si cainele),le otraveste.Am sunat la 112 i-am rugat sa-mi dea nr telefon de la circa de Politie de care apartin,m-au intrebat daca este urgent ,am spus ca nu, doar ca nu stiu nr de la sectie.A venit dupa un timp o masina cu doi agenti, nu cu mascati nu cu salvari, sau cu trupe speciale.Cand au venit le-am dat C.I. si mi-au spus ca nu se confirma nimic din ce am zis,si ca sa montez camere video sau sa-l filmez cu telefonul mobil pe vecin, ca nu am probe.si i-am chemat degeaba si i-au 10milioane amenda.In PV scrie ca eram sub influenta alcoolului si ca am apelat nr 112 fara motiv ,ba ca am proliferat injurii la adresa vecinului,tot eu.Deci eu amenintat chem Politia si tot eu platesc amenda.Totul a inceput dupa ce nu le-am m-ai dat curent.Timp de 12 ani le-am dat curent, mi s-a facut mila de ei ei, nu se pot alimenta cu curent deoarece nu au acte de proprietar unde stau si nici mutatie.Au mutatia la alta adresa.La procesul verbal de indeplinirea procedurii scrie ca nu eram acasa si ca au afisat actul pe poarta casei in prezenta martorului. si aici surpriza, acesta fiind cel reclamat de mine.Dupa cate stiu martor nu se poate pune una din partile implicate in conflict,pt ca el spune ca nu e vinovat ,eu spun ca nu sant vinovat, poate gresesc, lamuriti-ma va rog.Agentul putea sa apeleze la un vecin ca martor, oricum la o persoana neutra dar locuind ilegal la aceasta adresa fara mutatie s-au pus martori tot ei,pt ca eu nu am avut niciodat probleme cu vecinii in cartier. Cred ca agentul nu a fost echidistant cu partile, acesta a fost impartial Nu mi-a dat nici o hartie in 29-11-2012 eu am fost in curte tot timpul cu fiul meu in casa.Cu mine au vorbit 5min dupa care s-au mutat cu masina Politiei in fata casei la vecin timp de 30min pe linga masina, adunindu-se toti cei care stau fara acte circa6 persoane ca albinele.Am fost la Comand.in audienta, a spus sa stau linistit ca nu am amenda doar avertisment ca trebuia sa justifice benzina masinei de Politie.Acum pe 1-08-2013 am primit prin Posta amenda de 10mil de la finante.Acasa nu am primit P.V. de la Politie din 29-11-2012, azi 7-08-2013 am scos o copie a PV de la finante.Vreau sa contest PV sau tITLUL EXECUTORIU DE LA FINANTE .Nu eram baut.Nu au martori decat cei reclamati de mine.Pot sa-i dau in judecata? si sa ma reprezint singur? Nu radeti de mine ajutati-ma daca puteti! Am scris un roman dar nu am avut tangent cu Politia niciodata o amenda nu am platit pana acum totul a pornit de cand nu le-am mai dat lumina.Multumesc pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: torr10 , utilizator 21:27, 12 August 2013
Da puteti contesta pv si sa va reprezentati singur.
Multumesc pentru raspuns.Ce sanse am? Este corect si legal ca Politia sa puna martor pe cel pe care eu l-am rclamat?Nu a putut politistul sa apeleze la un vecin sau la un martor de pe strada la o adica? D e ce nimeni din cartier nu a vrut sa se puna martor ? Eu eram acasa.Nu mi-a dat nici un PV pe 29-11-2012 la poarta casei.De ce vecinul a spus ca nu era nimeni acasa , el fiind martor asistent din partea Politiei? Eu am stat in curte cu baiatul, nu am avut cum sa plec de acasa fara ca politistii sa nu ma vada!Baiatul poate sa confirme ca nu a venit agentul de Politie la poarta ca sa -mi aduca la cunostinta PV tot in acea zi?
Poate fi ales ca martor pentru aceasta procedura orice persoana. Nu intereseaza in ce relatii sunteti cu el. Nu are calitatea de martor intr-un proces, ci numai martor la aceasta procedura.

Sa inteleg ca nu ati primit niciodata pv acasa? Ca daca este asa, puteti invoca faptul ca nu v-a fost comunicat in 2 luni de la intocmire, si anula.

Este tot dreptul dumneavoastra de a contesta procesul verbal de contraventie! Problema care se pune e putin mai delicata, dumneavoastra sustineti ca nu vi s-a comunicat o copie de pe aceasta la data constatarii contraventiei, ci la data de 1-08-2013.
OG 2/2001 privind regimul contraventiilor prevede ca "impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia". Problema care subzista este referitoare la inceputul curgerii termenului de prescriptie, iar in acest caz as putea aprecia ca inca mai sunteti in termen.
In ceea ce priveste problema martorilor, aceasta interdictie de care vorbiti dumneavoastra este proprie dreptului penal. In ceea ce priveste cotraventionalul niciun act normativ nu vorbeste despre incidenta acesteia si in aceasta ramura, de aceea consider ca este legal trecut ca martor vecinul dumneavoastra.

Va multumesc din suflet, acasa am primit numai somatia cu titlul obligatoriul de la finante pt amenda Si vecinul este cel pe care eu initial l-am reclamat la Politie.Ei se pun martori intre ei?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Streasina peste gardul meu torr10 torr10 Daca apa de ploaie si zapada topita cad la mine in curte vecinul poate fi amendat? In baza carei legi? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pv-contraventie bancatul bancatul Poate fi martor asistent la un proces o persoana implicata direct in conflict? Si apoi citata ca martor? Care este rolul acestuia? De ce Raportul de la ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru ca am sunat la 112 pentru ca eram amenintat DinuPasaniuc DinuPasaniuc Buna ziua, o sa incep prin a spune ca stau la sat, iar cei care m-au amenintat locuiesc in acelasi sat cu mine si au un trecut plin de reclamatii la politie si ... (vezi toată discuția)