avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda nemeritata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda nemeritata

buna ziua. incerc pe scurt sa va explic problema mea.
am fost la politie sa declar ca mi-a lovit cineva masina. politistul a observat pe masina mea si alte semne, zgarieturi si mi-a spus ca imi da amenda pentru acestea deoarece nu aveam autorizatie de reparatie la ele si ma pus sa mentionez asta in declaratie.
dupa ce am plecat m-am dus la sectia de accidente usoare unde facuzem acele zgarieturi in termenul legal de 24 ore , am obtinut-o si a 2-a zi m-am intors la sectia unde declarasem ca am fost lovit pentru a-i prezenta politistului autorizatia pt zgarieturile vazude de dansul si fotografiate pt care mi-a spus ca imi va da amenda. cand a vazut autorizatia s-a enervat si a spus ca pentru asta chiar imi da amenda ca nu avea de gand dar pentru ca am avut tupeu sa scot alta autorizatie nu ma iarta.
mi-a facut un proces verbal in care a scris ca cu o zi in urma la ora 18 mergeam cu masina pe calea vita fara autorizatie de reparatie. la ora accea cred ca ma aflam cu el la sectie prima oara si nu ma aflam nici eu nici el pe calea vitan. si a si scris el la mentiuni ca am recunoscut fapta dar eu am semnat doar in locul unde scrie ca am luat la cunostinta. dupa ce ii prezentasem cealalta autorizatie de reparatie pentru care s-a aprins de 2 ori chiar, am luat-o de pe masa si am bagat-o in buzunar.
inainte sa plec dupa ce a scris procesul verbal mi-a cerut iarasi autorizatia pentru a-i face o copie serox cu care sa ma acuze pe mine de fals in declaratie deoarece am mentionat la dansul ca nu aveam autorizatie pentru acele zgarieturi si apoi am fost la alta sectie si le-am declarat ceea ce nu mi se pare ilegal pentru ca la momentul de fata nu aveam autorizatia si am fost in alt sector sa o declar deoarece acolo au fost produse. cand mi-a cerut autorizatia am evitat sa i-o dau deoarece a fost foarte nepoliticos si i-am spus ca i-o mai dadusem de inca 2 ori.
moment in care s-a ridicat in picioare , mi-a luat toate actele mele de pe masa si mi le-a pus departe sa nu le pot lua eu, si a ti[pat sa scot tot ce am in buzunar sa ma ridic in picioare, a chemat si un domn de pe hol martor cica, i-a luat si buletinul, cand am vazut atata agitatie i-am dat din nou autorizatia de fata cu martorul ca sa-i faca acea copie. a tipat ca imi mai da o amenda pentru deranjarea ordinii publice si a inceput sa scrie inca un proces verbal in care a mentionat ca am refuzat sa ii prezint autorizatia de reparatie si mi-a mai dat deci inca o amenda. am facut un memoriu catre acesta la politia rutiera dar doresc sa contest in instanta procesele verbale.
ma poate ajuta cineva?cu mai multe informatii despre cum e mai bine sa procedez si cum sa scriu plangerile

[Va rugam nu mai scrieti cu majuscule, e imposibil de citit]
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:04, 7 August 2013
Aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Fiind mai multe PV,este necesar sa promovati mai multe plangeri fiecare cu motivatia conditionata de temeiul legal din PV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal contraventie Bican Bican Acum 3 saptamani am fost oprit de un agent. A venit la mine la masina, s-a prezentat cu jumate' de gura de la 5 metri (eu in masina, nu ai cum sa il auzim cand ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pentru injurii adresate unui agent sef ctin_dan ctin_dan Am primit aceasta amenda si as vrea sa o contest deoarece injuriile le-am adresat dupa ce domnul agent sef m-a lovit cu pumnul in gura. Procesul verbal nu ... (vezi toată discuția)