avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cui ii pasa ca 52 muncitori detasati in strainatate, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cui ii pasa ca 52 muncitori detasati in strainatate, au acelasi salariu, minim pe economie si salariu in tara este platit doar pe hartie? Ca se pare ca ITM-ul nu are nimic de comentat

Buna ziua!

Cine ma poate ajuta, va rog, indrumandu-ma, unde sa ma adresez pentru urmatoarea problema?
O societate care trimite muncitori in strainatate, imediat dupa angajare, fara o zi de lucru in Romania, le plateste diurna, dar sal. in lei, in tara, (care este min pe economie pentru toti angajatii, peste 50) este doar pe statele de plata, cu mentiunea virament in banca,dar acest virament in ;lei nu este facut, insa ITM-ul nu verifica decat statul de plata, nu ii pasa daca viramentul este facut, ca nu este de competenta lor.

Cui trebuie sa ma adresez sa verifice si aceste viramente, pentru ca eu am extras de cont in lei, unde nu apare viramentul de pe statul de plata, dar nu ma asculta nimeni!!!

Cui ii pasa ca decizia de incetare a contractului, notificarea si alte hartii ref. la incetarea contractului meu, nu-mi poarta semnatura, pt. ca nu mi-au fost comunicate> Ca ITM-ului nu-i pasa decat ca angajatorul le detine!
Stie cineva cine verifica ce controleaza ITM-ul? Cine verifica mai departe daca aceste viramente s-au facut( eu stiu ca nu sunt facute si oricine verifica acest conturi, poate vedea,) dar cine are aceasta autoritate? Cui ii pasa in tara asta ca aceste sal in lei intra in buzunarul angajatorului?? Nu are importanta pentru nimeni ca voit toti angajatii au sal. min pe economie ca sa nu se achite taxe mai mari? ITM -ul zice ca nu exista criterii de ierarhizare si ca este permis, chiar asa??

Multumesc oricui ma poate indruma si sfatui, unde sa ma adresez si cine poate indrepta aceste lucruri, desi pare ca nimanui nu-i pasa.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 8 August 2013
Incercati si la Politie cu o plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

munca strainatate vasilemarcel1 vasilemarcel1 sint angajat de 2 ani ,am fost detasat de 2 ori in strainatate,nu am primit decit bani in timpul ce am muncit acolo, ,sint 8 luni decind astept sa plec dar ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite pentru munca prestata in strainatate Alex_koko Alex_koko Am lucrat in franta timp de 10 luni , ne mintea ca avem contracte de munca , in toata aceasta perioada nu am primit banii , ne mintea ca nu ii face virament ... (vezi toată discuția)
Demisie ursu44 ursu44 Am lucrat timp de doi ani in Belgia pentru un patron Roman,aveam in tara salariu de 1150 Ron si in Belgia diurna de 33 Euro pe zi dar norml diurna era de ... (vezi toată discuția)