avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colaborare,
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colaborare,

Doresc sa stiu daca este corect si legal avand in vedere prevederile noului cod de procedura civila cat si a codului muncii sa fac contracte de colaborare pentru a presta o activitate de curierat, oamenii fiind platiti in functie de numarul de plicuri distribuite. La distributia plicurilor acestia vor incasa si o suma de bani avand intr-un fel si gestiune fiind platiti in functie de numarul de plicuri distribuite.
Este legal sa fac contracte de colaborare sau trebuiesc angajati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:55, 8 August 2013
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Nici Codul de procedua civila si nici Codul Muncii nu au de-a face cu contractele mentionate de dvs.

Aceste tipuri de contracte sunt supuse dispozitilor Codului Civil. Ele sunt incheiate cu persoane fizice neautorizate numai pentru activitati ocazionale.

In urma discutiilor cu cei de la ITM sustin ca dupa prevederile noului cod de procedura civila nu se pot face contracte de colaborare intre persoale juridice si persoanele fizice. Ei sustin ca trebuiesc angajati cul cel putin 1h pe luna.
Paote ne spuneti ce articol din codul de procedura civila au invocat cei de la ITM, atata timp cat acest act normativ nu se refera la asa ceva ?

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa imi spuneti daca sunt angajata la o firma cu norma intreaga imi pot face si contract de colaborare la alta firma,chiar daca nu am PFA sau ceva de ... (vezi toată discuția)
Contracte civile IulianRD IulianRD Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate comerciala poate incheia CONTRACTE DE AGENT (pe baza de comision la volumul de vanzari) cu [b]ORICE PERSOANA ... (vezi toată discuția)
Posibilitate incheiere contract partial gabinemo gabinemo Buna seara. Am urmatoarea intrebare. Ce fel de contract de munca (sau alta forma de angajare) pot sa inchei cu un SRL, pentru lucru trimestrial. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)