avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Perturbarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Perturbarea linistii publice

Buna ziua,
M-am mutat acum 9 luni intr-un complex rezidential nou construit. De la inceput o parte dintre vecini au tot dat petreceri (de casa noua, zi onomastice sau aniversari, etc). Am chemat politia in cateva randuri, dar politia m-a sunat la o ora dupa ce am facut eu sesizarea sa ma intrebe daca mai este necesar sa se deplaseze. :( De ceva vreme se strang cativa vecini pe balconul de langa geamul dormitorului copilului meu (de 9 luni) si stau de vorba pana noaptea tarziu. (injuraturi obscene, fum de tigare, rasete, etc).Nu este petrecere sau ceva de genul, doar ca este foarte deranjant sa nu am deloc liniste noaptea, mai ales ca se intampla aproape zilnic.
Intrebarea mea este: cui pot sa ma adresez sau daca existe vreo lege care sa reglementeze aceste lucruri si in ce masura?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: doctorATU , utilizator 18:02, 14 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va adresati Politiei.

LEGE Nr. 61 din 27 septembrie 1991 *** Republicată
pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice

ART. 3
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00 - 8,00 şi 13,00 - 14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;

ART. 4
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 3 se sancţionează după cum urmează:
b) cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevăzute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) şi 28);
c) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, cele prevăzute la pct. 2), pct. 5) - 7), pct. 8) - 10), pct. 13), 15), 19), 20), 26), 27), 29) şi pct. 32);
(8) Sancţiunea amenzii poate fi aplicată şi persoanei juridice.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Adriantot, moderator
buna ziua,
cunosc foarte bine art. din LEGEA Nr. 61 din 27 septembrie 1991 *** Republicată
pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice ,dar dupa ce am chemat politia in repetate randuri cred ca doar eu am fost legitimata de fiecare data pentru ca chefurile se tin si mai si dovedindu-mi cine face legea in bloc.
Va rog sa-mi spuneti cum sa mai procedez pentru ca nu mai stiu ce sa fac
.Am constatat ca legea nu mai are nici o valoare sa nu mai vorbim de aplicabilitatea ei.
Politia nu prea are ce sa faca, iar raspuns la sesizarea scrisa nu am primit, noapte de noapte sunt obligata sa ascult muzica cu decibeli care depasesc limita bunului simt si mai trebuie sa astept sa vina politia sa ma legitimez pentru ca am facut o sesizare.
Va multumesc
Sesizarea sa o faceti la 112, nu la sectia de politie locala, chiar daca la sesizare vin tot aceeasi politisti. Sa o faceti ori de cate ori se intampla ceea ce relatati si sa le atrageti atentia in mod special celor care vin sa cerceteze sesizarea dvs. ca o sa sunati de fiecare data cand vecinii dvs. o sa va deranjeze.
Este un drept al nostru sa sezizam asemenea fapte, iar autoritatile trebuie sa i-a toate masurile legale pentru a pune lucrurile pe fagasul normal, adica pana cand vecinii dvs. au sa inteleaga sa mearga la un local sau in padure, unde pot „sa-si faca de cap” pana la ore tarzii.
Credeam ca numai in blocurile „comuniste” se intampla astfel de evenimente, dar, iata ca auzim, inca o data, ca asemenea „faze” se petrec si in aceste noi tipuri de locuinte - unde nu vine tot omul, ci doar o parte dintre noi...
am facut sesizari si la 112 dar tot nerezolvata este situatia, iar pe de alta parte daca voi apela de fiecare data 112 risc sa fiu eu amendata pentru ca folosesc prea des serviciul 112.
Au venit echipajele si cum v-am scris tot aia e, nu vad nici o ameliorare situatia este aceasi fara rezultat .
Doamna, nu cred ca aveti dreptate.
Trebuie sa apelati acest serviciu ori de cate ori este nevoie daca sesizarea dvs. este reala, altfel puteti sa apelati la serviciile unui avocat si sa vedeti ce faceti cu acest serviciu 112. Nu se poate asa ceva, acesti domni traiesc din taxele si impozitele noastre, deci sunt la dispozitia noastra, da?
Cum spuneam, daca sesizarile dvs. sunt intemeiate, de fiecare data vecinii galagiosi o sa fie amendati din ce in ce mai „bine” si nu cred ca o sa le convina.
Pe de alta parte, nu cred ca numai dvs. sunteti deranjata de „activitatea nocturna” a galagiosilor, daci ar fi bine sa mai gasiti 1-2 vecini afectati pe care sa-i puneti martori.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa dovedesc ca vecinul ma deranjeaza cu muzica ziua si noaptea? adrian_george adrian_george Buna ziua, locuiesc la casa si am o problema cu un vecin. Dansul asculta muzica cu boxele in curte, zi sau noapte. Problema dureaza de 1 an si s-a ... (vezi toată discuția)
Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea 61/1991 despre restaurantele în aer liber în privința ordini și liniștii publice 2023 (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Andrei548 Andrei548 Salut! In urma cu o saptamana am facut galagie (o mica cearta si am ascultat muzica la un nivel ceva mai ridicat) in jurul orei 17. Iar astazi mi s-a facut ... (vezi toată discuția)