Buna ziua, am cumparat o masina de la "un prieten". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus sa ii dau actele (talon si cartea de indentitate) sa le trimita in Germania ca sa o radieze, problema este ca nu o radiato si nici actele nu le mai primesc inapoi. Ce pot face? Il pot da in judecata, ce avantaje am? Multumesc #-o
Da problema este ca nu "vrea" sa o radieze, tot ma amana. Masina cred ca o voi inmatricula in Bulgaria deoarece e taxa foarte mare aici. Intrebarea este, talonul aceste este propietatea mea? El zice ca nu, ca are doar legatura cu numerele, si ca cu aceasta carte a masini care o am pot face orice in Germania.
Dvs nu ati incheiat un contract de vanzare cumparere a auto? da-ti-l in judecata! Mi se pare aberant. El are obligatia de a va pune la dispozitie toate actele, iar dvs aveti obligatia ca in termen de 30 de zile de la dobandirea auto sa o inmatriculati pe numele dvs. Sa o inmatriculeze el daca tot stie cum sta treaba cu documentele! In caz contrar da-ti-l in judecata, ii cereti banii inapoi, precum si plata cheltuielilor de judecata.
Aceste amanunte trebuiau lamurite inca de la inceput. Nu cunosc valoarea auto, insa acea persoana s-a bucurat cand a vandut-o, fara sa o intereseze cum o inmatriculati...lipsa de caracter
Da, stiu, pur si simplu isi bate joc acuma. Masina nu a valorat exagerat de mult dar totusi nu ma pot folosi de ea. Vreau sa il dau in judecata daca nu rezolv ceva.
Deci talonul il are, ca l-am vazut, si pe acte el este propietarul.