avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme acte masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme acte masina

Buna ziua, am cumparat o masina de la "un prieten". Masina e inmatriculata in Germania. Am fost am scos numere rosii, iar cei de la politie mi-au spus sa ii dau actele (talon si cartea de indentitate) sa le trimita in Germania ca sa o radieze, problema este ca nu o radiato si nici actele nu le mai primesc inapoi. Ce pot face? Il pot da in judecata, ce avantaje am? Multumesc #-o
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
atomix60, utilizator
Cel mai recent răspuns: atomix60 , utilizator 13:10, 11 August 2013
Da problema este ca nu "vrea" sa o radieze, tot ma amana. Masina cred ca o voi inmatricula in Bulgaria deoarece e taxa foarte mare aici. Intrebarea este, talonul aceste este propietatea mea? El zice ca nu, ca are doar legatura cu numerele, si ca cu aceasta carte a masini care o am pot face orice in Germania.

Dvs nu ati incheiat un contract de vanzare cumparere a auto? da-ti-l in judecata! Mi se pare aberant. El are obligatia de a va pune la dispozitie toate actele, iar dvs aveti obligatia ca in termen de 30 de zile de la dobandirea auto sa o inmatriculati pe numele dvs. Sa o inmatriculeze el daca tot stie cum sta treaba cu documentele! In caz contrar da-ti-l in judecata, ii cereti banii inapoi, precum si plata cheltuielilor de judecata.
Aceste amanunte trebuiau lamurite inca de la inceput. Nu cunosc valoarea auto, insa acea persoana s-a bucurat cand a vandut-o, fara sa o intereseze cum o inmatriculati...lipsa de caracter
Ultima modificare: Duminică, 11 August 2013
Ciprian_st, utilizator
Da, stiu, pur si simplu isi bate joc acuma. Masina nu a valorat exagerat de mult dar totusi nu ma pot folosi de ea. Vreau sa il dau in judecata daca nu rezolv ceva.

Deci talonul il are, ca l-am vazut, si pe acte el este propietarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înmatriculare auto Stanjuanito Stanjuanito Buna , cred ca acesta este un caz mai puțin întâlnit . Am cumpărat o masina din Germania cand a trebuit sa ii scot numere roșii provizori am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)