avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pasi de urmat pentru obtinere certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pasi de urmat pentru obtinere certificat handicap

Buna ziua,
As dori sa aflu care sunt pasii de urmat pentru obtinerea certificatului de handicap.Mentionez ca locuiesc in Bucuresti, sector 5.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nesica , utilizator 11:20, 10 August 2013
Mergeti la directia de asistenta sociala si intrebati. In principiu se face o cerere pentru efectuarea unei anchete sociale in vederea prezentarii la comisia de expertiza a persoanelor cu handicap, apoi mergeti la aceasta comisie impreuna cu toate documentele medicale pe care le aveti (este nevoie de certificat cu timbru de la medicul specialist), iar comisia decide incadrarea intr-un grad de handicap: comunicarea se face prin posta, atat catre dvs cat si catre directia de asistenta sociala, care urmeaza a lua masurile ce se impun.
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare grad de handicap si pensie cris_13 cris_13 buna, cum se poate determina un grad de handicap pt un copil nou-nascut care a fost diagnosticat cu sindrom dawn, si daca in acest caz primeste un ajutor din ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap Anton25 Anton25 In urma cu 8 ani am avut un accident la un utilaj de tamplarie,in urma accidentului am ramas fara mare parte din trei degete la mana stanga.Se poate face un ... (vezi toată discuția)
nelamurire-grad de handicap usor copil de 2 ani aliola aliola Este vorba de baietelul meu in varsta de 2 ani. In urma unei neurtopenii tranzitorie dar recurenta si a unui weezing recurent dobandit in urma bronsitelor si ... (vezi toată discuția)