avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare contract de munca dupa intoarcere din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare contract de munca dupa intoarcere din CCC

in 20 septembrie trebuie sa ma intorc la lucru, dupa un an de CCC. angajatorul este obligat sa ma reprimeasca cu acelasi salariu sau are dreptul sa mi-l modifice ?

cea de-a doua intrebare: dupa cat timp ma poate concedia?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 9 August 2013
are obligatia sa va reprimeasca cu acelasi salariu, sau sa il mareasca
nu are dreptul sa va concedieze decat la minimum 6 luni dupa reintegrarea in munca
1. .Potrivit art.10 alin.2 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Asadar, dvs aveti dreptul sa reveniti la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

2. Potrivit art.25 alin.2 si 3 din OUG nr.111/2010, de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire bebe lenuivan lenuivan la o prietena i se termina concediu de ingrijire copil in 02.09.2013, firma la care a lucrat inainte de intrarea in concediu este [b]obligata[/b]sa o ... (vezi toată discuția)
Revernirea dupa concediu crestere copil Marinelag Marinelag Buna ziua, Avem o situatie in care una dintre angajate trebuie sa revina la serviciu in septembtie, dupa 2 ani concediu crestere copil. Angajatorul insa, nu ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)