Cum pot dovedi ca salariul meu este compus din doua parti: una rezultata din salariul brut din CM si alta "la negru". Mentionez ca fiecare salariat isi ridica salariul de la contabilitatea firmei si semneaza 2 state de plata - real si corespunzator salariului brut din CIm. Fluturasi de salariu nu ni se dau, asa ca nu stiu daca au fost platite macar orele suplimentare.
Asa este, aveti dreptate. Stiti cate astfel de cazuri sunt in Romania si Inspectia Muncii nu ia masuri impotriva unor astfel de angajatori.
Noul (vechiul) ministru al muncii, Marian Sarbu, a promis o restructurare si o reorganizare a Inspectiei Muncii in cel mai scurt timp. Sa vedem cum se tine de cuvant si ce o sa iasa din aceasta reorganizare. Zice ca Inspectia Muncii se va axa mai mult pe activitatea de control. Eu sunt cam sceptic dar sa dea Domnul sa ma insel.
Cu regret, dar nimik nu se va schimba la noi.............sunt tanara dar tare sceptica, nu stiu daca vom fi vreodata in masura sa mergem la HR cu zambetul pe buze, sa punem intrebari iar ei sa ne raspunda frumos si apoi sa uite ca am intrebat ceva................nuuuuuuuuuu, la noi dc intrebi de un drept e clar urmaresti ceva, vrei mai mult............in fond nu vrei decat ce-i al tau..............