avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cerere de anulare CF cu termen depasit
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cerere de anulare CF cu termen depasit

Buna ziua. Am si eu o intrebare, de fapt mai multe, la care nu am raspuns de 5 ani de cand sant in judecata pentru un imobil cu teren pe care l-am cumparat in 2004. Pe scurt: vanzator cu acte in regula, divortat din 1998 cu imparteala la intelegere, moare in 2008 iar fosta nevasta sparge usa si intra abuziv in casa mea pretinzand ca e casa ei. Profita de faptul ca eu traiesc in strainatate si casa nu e locuita. Are ca dovada un extas CF dar cu localitate diferita si topuri diferite pretinzand ca sunt topuri vechi si se suprapun cu ale mele. Mentionez ca localitatile in cauza nu sant invecinate. Acum judecatorul pune in discutie o expertiza de specialitate. Intrebarea mea este urmatoarea: Faptul ca are in CF localitate diferita, nu este dovada suficienta ca terenurile nu au cum sa se suprapuna? Termenul de anulare al CF-ului meu a expirat oricum, deci ce rost mai are o expertiza? O alta intrebare ar fi in legatura cu inscrierile doamnei (care nu inteleg ce inseamna) la rubrica Mentiuni: "Drept de folosinta al terenului pe durata existentei imobilului." E vorba de 900m patrati. Eu am cumparat si am in CF 6000m patrati si o casa de locuit cu adresa (pe care doamna le cere). Si o ultima intrebare: In acel CF al doamnei este inscrisul ca a cumparat partea sotului de casa dupa divort. Este valabila acea inscriere daca la momentul cand pretinde ca a cumparat sotul era in puscarie si la notar s-a prezentat un alt domn ca vanzator dar fara act de investire de la fostul sot? E posibil cumva sa se suprapuna terenurile? Un teren inscris la doi proprietari diferiti? La cadastru nu s-ar observa anomalia? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 12:51, 11 August 2013
In conditiile expuse de dvs. este suficient sa va depuneti la dosarul cauzei un extras de carte funciara actualizat recent, sau pentru o mai buna documentare, sa depuneti o copie de carte funciara in extenso. In acel CF. SE face REFERIRE LA ISTORICUL IMOBILUUI SI dovada clara a proprietatii dumneanastra.
Pentru aceasta trebuie sa va adresati la OCPI, din judetul in care se afla imobilul dumnevoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparator teren cu chitanta de mana Mariageo1974 Mariageo1974 Buna ziua, Am cumparat un teren in anul 2012 cu chitanta de mana , in prezenta a 3 martori ,ulterior semnata si stampilata de primar. Cea care mi-a vandut ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren extravilan arabil vargaremus vargaremus Buna ziua, am cumparat o casa + teren intravilan, si suplimentar pe langa asta, prin acelasi contract de vanzare cumparare un numar de 6 parcele/terenuri ... (vezi toată discuția)
Extras cf. care nu apare in cartea funciara stefan pop stefan pop in 1992 am cumparat un teren intavilan,detin un extas cf in original eliberat in 1993,am obtinut certificat de urbanism si autorizatie de constructie de la ... (vezi toată discuția)