avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune directa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune directa

Buna ziua,
Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Intai o sa expun situatia ca sa intelegeti mai pe larg. Exista trei entitati juridice, A, B, si C. A este creditorul lui B, iar B este creditorul lui C. Exista vreo operatiune juridica care sa ii permita lui C sa achite datoria catre B direct lui A? Precizez ca suma este aceeasi, doar ca nu se mai doreste sa se treaca prin B, sa se faca lucrurile cat mai direct. Din cate stiu singura actiune care se apropie de ce vreau eu este actiunea directa a lucratorilor in contractul de antrepriza prin care lucratorii se indreapta direct impotriva beneficiarului lucrarii, fara sa mai treaca prin antreprenor. Exista asa ceva si in cazul prezentat de mine, se poate incheia o conventie in acest sens intre A, B si C?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:14, 14 August 2013
se numeste actiune oblica, prin care A da direct pe C in judecata.
Va rog sa ma scuzati daca nu am fost prea clar. Precizez ca in opinia mea nu ma incadrez in exemplul dat deoarece nu este vorba aici de vreun refuz sau neglijenta de a executa drepturile, conditii pe care le consider esentiale in uzitarea de actiunea oblica. Aici se doreste doar sa nu se mai treaca prin B, sa se simplfice procedura. Este oare posibila o conventie prin care A, B si C stabilesc de comun acord ca C sa achite datoria direct lui A, stingand astfel toate obligatiile lui B, respectiv C? Va rog sa solicitati informatii suplimentare daca asta asjuta la rezolvarea problemei mele. Multumiri anticipate!
Sa inteleg ca nu are nimeni nici o idee? Se poate oare incheia o conventie prin care cele 3 parti sunt de acord ca C sa plateasca direct lui A, stingand astfel toate datoriile, A lui C catre B si a lui B catre A? Care ar fi impedimentul?
daca toate trei partile sunt de acord atunci exista ordinul de compensare prin care se sting datoriile in 3
In primul rand va multumesc pentru raspuns, dar ma tem ca nu prea inteleg pe deplin. Compensarea nu face referire la datorii reciproce? Pe mine ma interesa sa se evite trecerea prin B, deci C sa plateasca direct lui A. Precizez ca A nu este dator nimanui, deci cum ar putea functiona? Daca puteti da mai multe detalii as aprecia. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Actiune directa a subantreprenorului impotriva beneficiarului Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua, va rog mult sa ma lamuriti cu privire la o actiune comerciala pe care vrem s-o promovam impotriva beneficiarului. Noi suntem subantreprenorul, ... (vezi toată discuția)
Contract de buy-back claudiaP claudiaP Buna ziua! Cum ar trebui procedat in situaia urmatoare: -sc A cumpara de la B -sc. B se aprovizioneaza de la sc C Administratorul doreste ca sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare antrepriza la initiativa clientului Undertaker Undertaker am un caz in care clientul doreste sa suspende executarea unui contract de antrepriza de constructie a unei cladiri. din cauza faptului ca este criza ... (vezi toată discuția)