avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actiune directa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actiune directa

Buna ziua,
Am si eu o dilema si sper ca ma puteti ajuta. Intai o sa expun situatia ca sa intelegeti mai pe larg. Exista trei entitati juridice, A, B, si C. A este creditorul lui B, iar B este creditorul lui C. Exista vreo operatiune juridica care sa ii permita lui C sa achite datoria catre B direct lui A? Precizez ca suma este aceeasi, doar ca nu se mai doreste sa se treaca prin B, sa se faca lucrurile cat mai direct. Din cate stiu singura actiune care se apropie de ce vreau eu este actiunea directa a lucratorilor in contractul de antrepriza prin care lucratorii se indreapta direct impotriva beneficiarului lucrarii, fara sa mai treaca prin antreprenor. Exista asa ceva si in cazul prezentat de mine, se poate incheia o conventie in acest sens intre A, B si C?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 11:14, 14 August 2013
C plateste lui A direct. Un contabil e mai in masura sa va explice cum se face pt ca e o operatie pur contabila. Ce va spun sigur este ca se poate fara nicio problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de buy-back claudiaP claudiaP Buna ziua! Cum ar trebui procedat in situaia urmatoare: -sc A cumpara de la B -sc. B se aprovizioneaza de la sc C Administratorul doreste ca sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare antrepriza la initiativa clientului Undertaker Undertaker am un caz in care clientul doreste sa suspende executarea unui contract de antrepriza de constructie a unei cladiri. din cauza faptului ca este criza ... (vezi toată discuția)