avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program de vizita minor

Am divortat si copilul de 5 ani si jumatate este dat spre crestere si educare catre mine. Tatal a obtinut program de vizita de 2 ori pe luna sa il i-a de vineri pana duminica seara. Pur si simplu ma duce la disperare faptul ca, copilul e adus mereu intr-o stare deplorabila. De doi ani, ori de cate ori i-a copilul in programul de vizita il aduce bolnav cu diverse< de 4 ori pneumonie interstitiala, de 15 ori enterocolita cu voma si diaree- internari in spital, adenoidita, otita bilaterala seroasa, bronsite, faringite, fisura la manuta pt care a trebuit sa stea 3 saptamani cu mana in ghips. In plus, aceste boli au dus si la alte complicatii, cum ar fii faptul ca nu mai aude bine din cauza otitelor repetate, sensibilitate mare, scaderea imunitatii, pleura plamanilor inflamata care poate duce la astm bronsic, etc. De fiecare data l-am dus la medic si am dovezi- copii de pe retete, bonuri fiscale, analize medicare, internari, scrisori prin care se atesta faptul ca a fost bolnav si a urmat cu tratament injectabil, etc. Tatal copilului nu recunoaste ca a adus copilul bolnav sau sa participe in vreun fel. Spune ca la el copilul e sanatos si daca e bolnav e de la mine sau nu stie el... e problema mea. In schimb, incearca sa intoarca copilul impotriva mea, sa detoarne regulile pe care le stabilesc cu copilul si il invata sa injure, sa spuna lucruri urate , copilul nestiind ce a mai creada. Totodata, ii spune ca il va lua la 9-10 ani cand il va pune sa aleaga in instanta. Pot sa schimb programul de vizita, in sensul micsorarii, adica sa il vada o data pe luna fara sa il i-a, avand in vedere ca il imbolnaveste ? In ce proportie sunt sansele mele?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:46, 14 August 2013
In instanta nu dovediti nimic, mai mult, fiindca sta mai mult cu dvs. , instanta poate fi convinsa ca dvs. nu va ocupati de sanatatea copilului.
Singura sansa sa stea mai putin cu tatal este sa refuze copilul plecarea in vizita la tatal sau. Daca insa copilului ii place compania tatalui, trebuie sa suportati si da, sunt copii care, atunci cand sunt mai mari, vor la celalalt parinte, mai ales datorita faptului ca acolo merg la sfarsit de sapatamana si au activitati relaxante, pe cand in cursul saptamanii, este scoala, sunt lectiile, curatenia in camera, lucruri mai putin placute.
Impotriva tatalui iresponsabil nu se poate face nimic? Am crezut ca, daca divortez, se rupe raul dar, el persista. Sunt o femeie serioasa care are grija de copil. Il cresc singura, il dau la gradinita, are tot felul de activitati care ii fac placere-atunci cand e sanatos. Copilul e sufletul meu, iar tatal stie si vrea doar sa ma faca sa sufar. Stie ca acum e sensibil si ii da inghetata, da drumul la aerul conditionat din masina, fumeaza in prezenta lui in spatii inchise stiind ca nu suprta si ii provoaca tuse persistenta pe fond alergic... Considerati ca, instanta ii va da dreptate? Ce se intampla cu justitia romana? Ce pot sa fac sa nu mai sufere copilul, in afara sa il duc la psiholog?
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
petyyyy, utilizator
Doamna, adunati toate dovezile medicale, si puneti-le cap la cap, intr-un tabel, datele cand ia el copilul si alaturi diagnosticul din fisa.
Solicitati si prezenta unui vecin/prieten/ruda ca martor cand aduce copilul si e vizibila sau nu starea "deplorabila" a copilului cand il aduce.
Scrieti-i pe mail/sms ca i-ati dat copilul in buna stare, rugandu-l sa aiba grija sa nu se imbolnaveasca. Daca il aduce bolnav scrieti-i intrebandu-l ce s-a intamplat.
Notificati-l apoi cu privire la 3, 4 episoade de imbonavire anuntandu-l de starea copilului si de demersurile dvs medicale. Notificati-l dupa aceste 3-4 episoade solicitandu-i sa participe la cheltuielile medicale.
Faceti un dosar si anexati-l unei plangeri la DGAPSC, nu se va intampla mare lucru, dar aveti dovada plangerii depuse.
In functie de gravitatea si frecventa diagnosticelor faceti o plangere la politie ptr rele tratamente aplicate minorului.
Cand le aveti pe toate astea gata, faceti o cerere pe calea ordonantei presedintiale pentru modificarea programului de vizitare, exclusiv de dimineata pana seara. Succes! Trebuie doar sa fiti riguroasa si consecventa si inarmata cu rabdare.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
proastasatului, utilizator
Va mai ofer o varianta de a privi lucrurile, poate ar fi bine sa o discutati cu mediul de familie al copilului.
Exista posibilitatea (nu va grabiti sa va suparati ci incercati sa cantariti bine lucrurile) ca starea de sanatate a copilului sa fie o somatizare a starilor de tensiune existente intre dvs, copil si tatal acestuia.
Nu am nici cea mai vaga idee despre ce se intampla in realitate in viata dvs, dar o pneumonie interstitiala nu se face in doua zile. Poate face o laringita de la inghetata + aer conditionat + supraincalzire, poate face enterocolita, dar asta este o boala atat de frecventa la copiii de 5 ani incat nu e neaparat vina tatalui.
Mai degraba din tabloul descris de dvs aveti un copil cu un sistem imunitar foarte scazut - lucru consistent cu somatizarea tensiunilor dintre parinti.
Vorbiti cu un medic care are cunostinta de toate episoadele medicale ale copilului si discutati despre imaginea lor in ansamblu.
Concentrati-va mai mult pe copil si mai putin pe tata. Raul nu se termina niciodata, puteti doar sa limitati efectele.
Ati intrebat ce mai puteti sa faceti in afara de a-l duce la psiholog. Ce inseamna asta, ca nu doriti sa-l duceti, ca l-ati dus deja? E important...
Puteti merge in instanta, dar o batalie duce la alta batalie si mai multe la un rabzoi intreg.

Cat despre diagnostice, e clar ca e ceva macar stresant in unele relatii, e anormal sa te imbolnavesti cu asa o recurenta. E ciudata si fractura aceea pe de alta parte.
Totusi, astmul bronsic e o inflamare a mucoasei plamanilor. Se trateaza prima inflamare ca orice inflamare pentru a nu determina inflamarea spontana la anumiti factori de mediu (adica un astm bronsic alergic, cronic).
Nu stiu ce v-au spus oamenii aia, cum au diagnosticat asa ceva.

Nu vad cum schimba tatal regulile, copilul are alta relatie cu alt om, asa incat daca la tata e lasat sa injure, important e ca atunci cand revine la dv. sa stie ca regulile dv. inseamna sa nu injure. daca el poate si vrea sa duca aceasta viata dubla e problema lui, ii spuneti ca va fi mai usor pentru el sa decida ori asa ori asa.
Regulile de la tata nu vor fi niciodata identice cu cele de la dv. si e normal si sanatos sa fie asa. Totusi, nu trebuie sa fie esential contradictorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)
Divortata de un sot alcoolic gabi.nico gabi.nico Buna ziua tuturor , am si eu o mare problema: am divortat de sotul meu alcoolic, am obtinut custodia copiilor, cu program de vizitare pentru tata, si el a ... (vezi toată discuția)
Program vizita divort angelanoemi angelanoemi Buna ziua. Doresc sa va prezint in mare cazul legat de programul de vizita al copilului meu. In 2011 am divortat, copilul fiind dat spre crestere si educatie ... (vezi toată discuția)