avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati de milioane de euro...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati de milioane de euro...

Nu imi vine sa cred cand aud de onorarii de 1 milion euro , pe langa spaga de 1.5 milioane de euro ...

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: UltraAllInclusive , utilizator 09:33, 20 August 2013
Numai prostii sau delapidatorii dau sumele astea cand sunt acuzati de o infractiune sau crima cu dovezi irefutabile.....Un om normal nu are de unde sa dea acesti bani. Insa managerii pusi de partied sa "conduca" societatile cu capital de stat sau primarii ori presedintii de consilii judetene vor avea intotdeauna cum sa spele banii publici si sa se infrupte si ei din cascavalul acesta.....De unde drak sa faca averi colosale si sa sfideze restul populatiei? Doar daca au spatele asigurat prin astfel de "magistrati" corecti.
In parte aveti dreptate ca sunt si avocati mai putin seriosi. Pe de alta parte, chestiunea cu prezenta la fiecare termen este relativa intrucat un avocat cu oarecare experienta stie cand o cauza se va amana fara ca el sa trebuiasca sa ceara acest lucru instantei (ex: lipsa unui raport de expertiza). Onorariul de succes este perfect legal si moral iar avocatii nu sunt protejati de niciun mister. Profesia este reglementata prin Legea 51 modificata, adaugita, ciuntita, etc. si prin Statutul profesiei de avocat. Aceste acte normative contin si conditiile in care se poate initia raspunderea avocatului (civila, disciplinara, penala) si mie nu mi se pare ca ar exista vreun fel de sistem care sa protejeze de raspundere practicantii acestei profesii. Trebuie doar ca cel nemultumit (clientul) sa stie cui sa se adreseze si sa probeze cum poate mai bine fie neindeplinirea obligatiilor profesionale asumate de catre avocat, prejudiciul suferit si legatura de cauzalitate dintre acestea, fie exercitarea cu rea-credinta a mandatului incredintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caracter prolific cabinete de avocatura Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Am fost astazi printr-un oras de maxim 50000 de locuitori, nu prea mare sau important al Romaniei... si am ramas impresionat de ce am observat... ... (vezi toată discuția)
Criterii de calcul onorariu de succes avocat in contestatie la executare ContSters277537 ContSters277537 Am cunoscut un avocat care sa reprezinte familia mea intr-o contestatie la executare. Dumnealui s-a uitat un minut pe acte, somatia de executare a stat la ... (vezi toată discuția)
Este posibil? vanda vanda Este posibil ca in Romania unde traiesc mai multi oameni saraci onorariul unui avocat in cazul unui proces penal sa ceara un onorariu de 40000 de euro? Va ... (vezi toată discuția)