avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie si concediu de odihna

problema se pune in felul urmator.lucrez la o firma de anul trecut din iunie si vreau sa plec de la ei.eu ma gandeam sa-mi depun demisia de sapt viitoare dupa Paste adica pe 3 mai. stiu ca treb sa dau preaviz 15 zile.eu am de luat si 7 zile de concediu ce mi se cuvin si ma gandeam daca marti imi depun demisia pot in zilele urmatoare sa-mi iau si concediul de odihna si restul pana la 15 zile sa vin la serv?adica in perioada de preaviz imi pot lua concediul de odihna ce mi se cuvine?in cazul in care vreau sa fac o cerere de inchiere a contractului cu acordul partilor cum ar treb sa arate?
Cel mai recent răspuns: corami , utilizator 08:05, 28 Aprilie 2005
Eu zic sa faci in felul urmator:iti depui demisia cu preavizul prevazut de lege ( max 15 zile pt functii de executie si 30 pt functii de conducere) iar concediul de odihna neefectuat ti-l plateste in bani conform art 141 alin(4) din Codul Muncii.Sau, poti sa inaintezi o cerere prin care soliciti aprobarea incetarii ccm cu acordul partilor conform art 55 lit.b (care trebuie insa sa fie aprobata, pe cand demisia nu)
multumesc de rasp. ramane de vazut sapt viitoare daca imi aproba cererea prin acordul partilor. daca nu.... vad eu cum fac. dar in cazul in care sunt de acord cu acordul partilor eu tot imi voi primi banii aferenti pe concediu nu?
da. E obligatoriu sa-ti plateasca zilele de concediu neefectuate in cazul incetarii ccm.
Si daca nu se ajunge la acordul partilor, nu se poate lua CO pe perioada preavizului.
in perioada de preaviz se poate lua CO daca angajatorul isi da acordul sau nu invoca motivul ca CO se efectueaza in urma unei progarmari intocmite la inceputul anului.

Alte discuții în legătură

Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna alexxadavyd alexxadavyd ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in anul in care imi dau demisia? l-am pierdut? in perioada de preaviz, imi pot lua concediu de odihna in baza ... (vezi toată discuția)
Codul muncii: demisie cu preaviz in concediu de odihna e posibil? sz_mse sz_mse Buna ziua, Am contract individual de munca avand inca clauza de preaviz de 15 zile calendaristice. Acum 2 saptamani mi s-a aprobat concediu pe 2 ... (vezi toată discuția)