avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

ce se intampla cu concediul de odihna neefectuat in anul in care imi dau demisia? l-am pierdut?
in perioada de preaviz, imi pot lua concediu de odihna in baza faptului ca pe parcursul perioadei de preaviz contractul de munca isi produce toate efectele?
daca el isi produce toate efectele inseamna ca am dreptul sa-mi iau si concediu, nu?:)
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 15:10, 1 Octombrie 2007
In caz de demisie, CO neefectuat pe 2006 se plateste.
NU, nu se poate lua CO in perioada de preaviz
;) In caz de demisie ,concediul de odihna neefectuat in anul respectiv se plateste proportional cu perioada lucrata din anul in curs raportat la nr. de zile de concediu la care are dreptul salariuatul.
pai si ce sa inteleg eu din art 79 alin 5) din codul muncii, ca in perioada preavizului contractul de munca isi produce toate efectele mai putin efectul privitor la dreptul la concediu?:D
Parerea mea este ca se poate efectua CO in perioada de preaviz! Potrivit art.79(6) C.M., perioada de preaviz se suspenda doar in situatia in care CIM se suspenda! Ori CO nu este caz de suspendare a CIM (art.50-53 din C.M.)!
Am o mica/mare problema cu C.O am 19 ani impliniti lucrez la o firma care apartine a unui patron anu asta am facu 1an la ei in firma si cum nu am stiut :( anu trecut nu am mai apucat sa iau C.O avand 6 zile la dispozitie directorul de filiala mi-a spus ca l-am pierdut ca nu il mai pot recupera :| P.s vreau sa aflu cat mai multe detalii despre concediul pierdut pe anul trecut si daca mai pot recupera banii pe el :| VA MULTUMESC SI SCUZE CA AM POSTAT AICI ASTEPT UN RASPUNS

Alte discuții în legătură

Preaviz concediu Ank27 Ank27 Se poate lua concediu de odihna in preavizul de demisie?Multumesc.. (vezi toată discuția)
Demisie si concediu de odihna problema se pune in felul urmator.lucrez la o firma de anul trecut din iunie si vreau sa plec de la ei.eu ma gandeam sa-mi depun demisia de sapt viitoare dupa ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se poate pierde? ileanamaier ileanamaier Sunt profesor titular in invatamantul preuniversitar. Am intrat in concediu prenatal in 15 iunie 2009, deci nu am beneficiat de C.O. In 10 iulie 2011mi s-a ... (vezi toată discuția)