avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama plecata in strainatate, incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama plecata in strainatate, incredintare minor

Buna ziua

Mama fiului meu are custodie totala din an 2011 , de curand a plecat in germania cu actualu ei iubit ,problema sta astfel io nu am fost anuntat de plecarea ei si nici nu ma instintat ce va face cu copilu ,sa luam o decizie inpreuna in cea cel priveste pe copilu nostru ea mai mult tinand legatura cu mama mea i la incredintat dansei dar fara nici un act notarial , cum se procedeaza pt ca io platesc pensie alimentara si daca ea va sta un an de zile in strainatate io sunt obligat sa platesc toata perioada asta cand se va intoarce? As putea sa iau copilu in custodia mea definitiv?

Multumesc
Introduceti actiune in instanta si poate veti obtine autoritatea parinteasca exclusiva a minorului.
Explicati motivele, si poate veti avea castig de cauza.
Indifirent cat va sta in Germania, va trebui sa platiti pensie de intretinere, pentru ca dvs. nu platiti mamei, ci copilul este beneficiarul prestatiei, indiferent cine are grije de el.
Puteti solicita in instatnta stabilirea domiciliului copilului la dvs., pentru ca tot are grija de copil bunica paterna, dar nu puteti obtine si autoritatea parinteasca excluisiva, pentru ca nu sunt motive.
Avand in vedere ca imprejurarile care au sta la baza hotararii de incredintare s-au schimbat aveti dreptul sa Introduceti actiune in instanta pentru stabiliarea exercitarii autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului si a pensiei de intretinere.

ART. 403*)
Modificarea măsurilor luate cu privire la copil
În cazul schimbării împrejurărilor, instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile şi îndatoririle părinţilor divorţaţi faţă de copiii lor minori, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului.
#CIN
*) Conform art. 46 din Legea nr. 71/2011 (#M1), dispoziţiile hotărârilor judecătoreşti privitoare la relaţiile personale şi patrimoniale dintre copii şi părinţii lor divorţaţi înainte de intrarea în vigoare a Codului civil pot fi modificate potrivit dispoziţiilor art. 403 din Codul civil.

Reglementări anterioare:
- art. 44 din Codul familiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare custodie comuna match match In conditiile in care custodia copilului a fost incredintata mamei prin proces de divort pronuntat inainte de 01 octombrie 2011, se poate redeschide proces ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Ecaterinaa Ecaterinaa Exista o sentinta definitiva si irevocabila cu exercitarea autortatii parintesti de catre un parinte, proces inceput dupa vechea lege, insa sentinta s-a ... (vezi toată discuția)
Iesire cu minor din tara alejandra alejandra probabil ca este un subiect destul de dezbatut dar ce se poate face cand un parinte se impotriveste ca celalalt parinte sa iasa cu un minor din tara,in ... (vezi toată discuția)