avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redeschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redeschidere succesiune

Se poate cere reimpartirea pamantului ,dupa 25 ani in care 4 frati au avut inscrise pe rol la primarie 4 bucati de pamant? Adica cei 4 frati au stabilit in urma mostenirii care parte din pamant o ia, au inscris-o pe rol in primarie fiecare pe numele lui, au platit impozit 25 ani, unul dintre ei a murit. Se poate cere reimpartirea cum era trecuta pe certificatele de mostenitori, adica fiecare dintre cele 4 pamanturi impartita in cate 4 fasii, daca niciunul nu a facut act de proprietate? Dar daca pe unul dintre ele exista act de vanzare cumparare, intabulare, inscriere in cartea funciara, dar pe numele cumparatorului si nu al mostenitorului de drept?
Cel mai recent răspuns: gabydcg , utilizator 13:54, 14 August 2013
Daca s-a impartit nu se mai poate reimparti.
cititi actul de mostenitor cu atentie, de acolo plecati, apoi notarul unde ati facut actul de vanzare cumparare, nu va facea acel act ilegal , asta este clar, si apoi cel ce v-a facut intabularea si inscrierea in cartea funciara iarasi consider ca a facut un act legal, cred ca puteti sta linistit (a)
sau mergeti la primarie sa va explice actul de mostenire, si cei din primarie , de la registrul agricol va v-a explica mai de -amanuntul...
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
baza, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca s-a impartit nu se mai poate reimparti.

Dar daca unul dintre pamanturi nu a facut obiectul succesiunii si totusi apare inregistrat in registrul agricol pe numele unuia dintre frati (nu stiu in ce baza) pe o durata de 30 de ani, mai poate face obiectul succesiunii daca se cere aceasta de ceilalti frati?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
gabydcg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate cu un act de mostenitor antecedent irina petre irina petre Buna seara! Detinem un certificat de mostenitor(din 1967) cu drept de intabulare in cartea funciara pe numele bunicii decedate si sotule ei(decedat) in ... (vezi toată discuția)
Mosteniri, intabulari, cf rami@ rami@ Buna ziua am si eu o intrebare: Tata-l a decedat in 2013 in urma lui a lasat un titlu de proprietate cu mai multe parcele teren intravilan si extravilan ce ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)